مصرف خرما، به عقيده اكثر افراد بسيار مفيد است. اما جالب است بدانيد، مصرف خرما عوارض جانبي را نيز به همراه دارد.
خرما جزو مواد غذايي است، كه ارزش غذايي بالايي دارد و مصرف آن توصيه ميشود. اما بايد بدانيد اين ماده مغذي نيز مضراتي دارد. در اين مطلب از مجله دلتا به بررسي مضرات خرما براي سلامتي ميپردازيم. با ما همراه باشيد.
ايجاد مشكلات شكمي
خرما منبع بينظير فيبر است. مصرف خرماي بيشازحد، به معني مصرف فيبر بيشاز اندازه است. اين هجوم ناگهاني فيبر، ميتواند به مشكلات شكمي مثل يبوست و نفخ منجر شود. طبق گزارشات، خرما در موارد خاصي اسهال را نيز تشديد ميكند.
بروز جوشهاي پوستي
ميوههاي خشك، مانند خرما ميتوانند باعث جوشهاي پوستي شوند. دليل اين مشكل، سولفيتها هستند. همچنين كپك موجود در بسياري از ميوههاي خشك، يكي ديگر از دلايل اين جوشها هستند.
بروز حملههاي آسمي
جالب است بدانيد، خرما ميتواند موجب آلرژي شود. اين آلرژيها نيز ميتوانند حملات آسمي را در پي داشته باشند، بهتر است افراد آسيبپذير و مستعد به آسم، در مصرف خرما محتاطتر باشند. در واقع، ۸۰٪ از افراد مبتلا به آسم، به مواد انتقاليافته توسط هوا مانند كپكها حساسيت دارند. كپكها در ميوههاي خشك شدهاي مانند خرما نيز يافت ميشوند.
افزايش وزن
يكي ديگر از مضرات خرما براي سلامتي افزايش وزن است. هر چند خرما سرشار از فيبر است، اما كالري و تراكم انرژي نسبتا زيادي نيز دارد. بنابراين ميتواند به افزايش وزن بيسابقه منجر شود. خرما حاوي ۲.۸ كالري در هر گرم است. اين يعني خرما، داراي تراكم انرژي متوسط است و ميتواند به افزايش وزن منجر شود.
بروز هايپركالمي
هايپركالمي يك نوع بيماري است كه در آن پتاسيم خون، فوقالعاده زياد ميشود. خرما منبع غني پتاسيم است. پس اگر پتاسيم خون شما بالا است، از مصرف بيشازحد آن پرهيز كنيد.
سطح پتاسيم ايدهآل خون، بين ۳.۶ تا ۵.۲ ميلي در هر ليتر است. سطح پتاسيم بالاتر از ۷ ميليمول در هر ليتر ميتواند خطرناك باشد و به دخالت پزشكي فوري نياز دارد.
خطرناك براي كودكان
خرما براي كودكان بيشازحد غليظ و پرمايه است. جويدن خرما براي آنها سخت است. چون رودههاي كودكان در حال تكامل است، ممكن است نتوانند خرما را بهراحتي هضم كنند. اين امر ميتواند به دشواريها و مشكلاتي منجر شود. حتي ممكن است، خرما ناي كودك را مسدود كند و باعث خفگي او شود. پس لطفا خيلي احتياط كنيد.
عدم تحمل فروكتوز
شيريني طبيعي خرما بهدليل فروكتوز موجود در آن است. برخي افراد در هضم فروكتوز مشكل دارند. اين امر بهعدم تحمل فروكتوز منجر ميشود. جالب است بدانيد، اين قند نميتواند بهدرستي جذب شود. بنابراين از سيستمگوارشي شما بهصورت دستنخورده عبور ميكند. نهايتا بهدليل واكنش قند با باكتريهاي طبيعي داخل روده، ممكن است به توليد گاز در معده و دردشكمي منجر شود.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه سياه دانه و خواص معجزه آساي آن!