به احتمال زياد اصالت شليل به كشور چين برميگردد. اين ميوه خوشمزه ميتواند با فوايد خارقالعاده خود هركسي را متعجب كند. حتي شما را!
اين ميوه ارزش غذايي بالايي دارد و سرشار از ويتامينها و مواد معدني مختلف است. اگر ميخواهيد با فوايد اين ميوه تابستاني آشنا شويد، مطلب امروز مجله دلتا را از دست ندهيد. در اين مطلب تصميم داريم شما را با خواص شليل آشنا كنيم و ارزش غذايي آن را بگوييم. تا پايان مطلب ما را همراهي كنيد.
به پيشگيري از سرطان كمك ميكند
شليل سلولهاي سرطاني را تحريك به از بين بردن ميكند. جالب است بدانيد، ميوههايي كه رنگ آنها قرمز پررنگ است، بيشترين خواص ضدسرطاني را دارند. مصرف شليل دو بار در هفته ميتواند خطر ابتلا به سرطان سينه را در زناني كه در دوران بعد از يائسگي قرار دارند، كاهش دهد. همچنين مصرف اين ميوه با كاهش خطر ابتلا به تومور در ارتباط است.
به كاهش وزن كمك ميكند
كاهش وزن يكي از خواص شليل به شمار ميرود. تركيبات طبيعي موجود در اين ميوه با التهاب و اضافه وزن مبارزه ميكنند. شليل سرشار از فيبر است و ميتواند در كاهش وزن اثرگذار باشد. فيبر آب را در رودهها به يك تركيب ژله مانند تبديل ميكند كه اين موضوع از جذب كلسترول و چربيها در خون جلوگيري ميكند. اين موضوع در كاهش وزن سالم و اصولي مفيد است.
سطح فشار خون را تنظيم ميكند
يكي ديگر از خواص شليل، تنظيم فشار خون است. علت اين موضوع وجود پتاسيم در اين ميوه تابستاني است. رژيم غذايي نقش مهمي در كاهش فشار خون بالا دارد. بسياري از پزشكان سطح بالاي فشار خون بيماران خود را با ايجاد تغييراتي در رژيم غذايي كنترل ميكنند. پتاسيم شليل ديوارههاي رگهاي خوني را شل ميكند.
سلامت سلولها را افزايش ميدهد
ويتامين A موجود در شليل ارتباط بين سلولها را بهبود ميبخشد. اين ويتامين به توليد سلولهاي جديد كمك ميكند.
در تقويت سلامت چشمها مفيد است
يكي ديگر از خواص شليل، تقويت و محافظت از چشمها است. شليل غني از لوتئين و زيگزانتين است كه كاروتنوئيدهايي هستند كه در شبكيه چشم يافت ميشوند. اين تركيبات از طريق خنثي كردن راديكالهايآزاد، از چشمها محافظت ميكنند.
خواص ضدديابتي دارد
شليل حاوي تركيبات بيواكتيو است كه به پيشگيري از ديابت مرتبط با اضافه وزن كمك ميكند. تركيبات فنوليك شليل خواص ضدسرطاني دارند. شاخص گليسمي شليل خام ۴۳ است. منظور از شاخص گليسمي اين است كه يك غذا تا چه حد ميتواند سطح قند خون را افزايش دهد.
كربوهيدراتهاي موجود در شليل سطح قندخون را بهآرامي افزايش ميدهند. تركيبات فنوليك موجود در اين ميوه تابستاني نه تنها با ديابت مبارزه ميكنند، بلكه از طريق كاهش اكسيداسيون كلسترول بد، از بيماري قلبي هم پيشگيري ميكنند.
سلامت پوست را بهبود ميبخشد
شليل منبع عالي ويتامين C محسوب ميشود. اين ميوه ميتواند از آسيب ديدن پوست در اثر اشعههاي فرابنفش خورشيد جلوگيري كند. شليل همچنين نقش مهمي در سنتز كلاژن دارد. كلاژن يك پروتئين ضروري براي حفظ يكپارچگي پوست به شمار ميرود. اين پروتئين بخش مهمي از بافت ارتباطي است كه پوست، بافتها، تاندونها، رگهاي خوني و رباطها را به هم وصل ميكند.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند خواص آلو قطره طلا كه شما را بيمه ميكنند!