چاي هلو ابتدا در فرهنگ طب سنتي چين تهيه شد. سپس ساير مردم دنيا از خواص اين چاي آگاهي پيدا كردند.
هلو يكي از جذابترين و محبوبترين ميوههاي تابستاني است كه ميتوان از آن بصورت تازه، كمپوت يا بعنوان چاي استفاده كرد. اينكه از پالپ، پوست، عصاره يا حتي برگ درخت هلو براي تهيه چاي هلو استفاده شود، كاملا به سليقه افراد بستگي دارد اما خواص چاي هلو نهايتا براساس همين انتخاب تعيين ميشود. در اين مطلب از مجله دلتا به خواص دمنوش هلو ميپردازيم.
خواص دمنوش هلو
دمنوش هلوي آماده و بستهبنديشده داراي ارزش تغذيهاي كمي هستند. اما اگر از ميوه تازه و كامل هلو يعني پالپ ميوه و پوست آن براي تهيه چاي هلو استفاده شود، چاي هلوي نهايي به منبع خوبي از ويتامينها و املاح تبديل ميشود. تحقيقات گوناگوني نشان دادهاند كه مصرف دمنوش هلو داراي فوايد مختلفي براي سلامت بدن است كه در ادامه به آنها اشاره ميكنيم.
كمك به كنترل چاقي
چاي تهيهشده از شكوفه هلو در فرهنگهاي مختلف براي كاهش وزن استفاده ميشود. مطالعات نشان ميدهند كه مواد شيميايي گياهي موجود در شكوفه هلو داراي اثرات ضدچاقي هستند. اين تركيبات به پاكسازي خون از ذرات چربهاي مضر نيز كمك ميكنند.
پيشگيري از سرطان
هلو از بهترين منابع براي دريافت تركيبات آنتياكسيداني است. مطالعات در اين زمينه نشان ميدهد كه مصرف پوست هلو، بالاترين سطح از تركيبات گياهي ضدسرطان را به بدن ميرساند.
اين تركيبات مغذي گياهي از اهميت ويژهاي در تغذيه انسانها برخوردار هستند. آنتياكسيدانها از سلولهاي بدن در برابر راديكالهاي آزاد محافظت ميكنند و درنتيجه به پيشگيري از ابتلا به سرطان كمك ميرسانند.
خاصيت ضدالتهابي
هلو حاوي تركيباتي بهنام كاروتنوئيد است كه نوعي از رنگدانههاي گياهي محسوب ميشوند. دريافت منظم كاروتنوئيدها برابر با ورود مواد مغذي مهمي مانند ويتامين A به بدن است. كارتنوئيدها خطر ابتلا به سرطانها، بيماريهاي چشم و گرفتگي عروق را كاهش ميدهند. پوست هلو حاوي بالاترين مقادير از كاروتنوئيدهاست و بنابراين نبايد آن را بدون استفاده دور ريخت. ميتوان از پالپ هلوي تازه همراه با پوست آن براي تهيه يك چاي هلوي باكيفيت و مغذي استفاده كرد.
محافظت از بدن در برابر دود سيگار
نيكوتين به بافتهاي بدن آسيب ميرساند و همين آسيبها ميتوانند به بيماريهاي قلبي، بيماريهاي ريوي و سرطان منتهي شوند. مصرف عصاره گوشت هلو ميتواند استرس مخرب وارد شده به سلولها و اندامهاي مختلف بدن را كاهش دهد. در واقع اين عصاره كه ميتوان آن را از طريق چاي هلو بهدست آورد، متابوليسم نيكوتين را افزايش ميدهد و باعث ميشود كه نيكوتين سريعتر از بدن خارج شود.
پيشنهاد مطالعه: مطلب خواص شگفت انگيز جوشانده پوست سيب را بخوانيد.