مصرف گهگاه فست فود ضرر چنداني براي بدن ندارد. با اين حال فست فودها حاوي مواد نگهدارنده، مواد افزودني و رنگ هستند.
امروزه غذاهاي فستفود بخش مهمي از رژيم غذايي بسياري از افراد را تشكيل ميدهند و در ميان كوچك و بزرگ طرفداران زيادي دارند. چراكه اين غذاها بسيار خوشمزه و لذتبخش هستند. اما تضمين ميكنيم كه اين لذت كوتاهمدت، ارزش به خطر افتادن سلامت بدنتان را ندارد. در شناخت مضرات فست فود با بخش سلامت مجله دلتا همراه شويد.
مشكلات پوستي
خوردن فستفود باعث بعضي مشكلات پوستي مانند جوش و آكنه ميشود. علت اين موضوع اين است كه فستفودها حاوي قند، آرد سفيد و كربوهيدرات زيادي هستند كه موجب تحريك پوست ميشوند.
مشكلات گوارشي
مصرف بيش از حد سديم كه به وفور در فستفودها وجود دارد منجر به احتباس آب در بدن ميشود. اين موضوع باعث نفخ و پف كردن بدن ميشود. همچنين عدم وجود فيبر در اين غذاها، منجر به يبوست ميشود.
كاهش حافظه
وجود مقدار زياد چربيهاي اشباع شده از ديگر مضرات فست فود است. تحقيقات نشان ميدهند كه مصرف زياد چربي اشباع شده علاوه بر صدمه به قلب، عملكرد مغز و حافظه را هم تحت تاثير قرار ميدهد.
افسردگي
تحقيقات اخير نشان ميدهند كه خوردن فستفود ممكن است باعث تشديد افسردگي شود. افرادي كه فستفود ميخورند نسبت به افرادي كه نميخورند ۵۱ درصد بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي هستند.
افزايش قند خون
فستفودها به دليل وجود كربوهيدرات زياد قند خون را افزايش ميدهند. با خوردن مواد غذايي كه آرد سفيد دارند، بدنتان مقدار بيشتري قند سفيد دريافت ميكند. مصرف منظم چنين غذاهايي ممكن است منجر به بيماريهايي نظير ديابت شود.
افزايش كلسترول
بسياري از فستفودها با محصولات حيواني، روغن زياد، پنير و سسهاي پرچرب تهيه و سرو ميشوند. چربي زياد موجود در فستفودها باعث افزايش كلسترول خون ميشود. اين موضوع ميتواند منجر به رسوب كلسترول در عروق و گرفتگي آنها شود.
افزايش احتمال سرطان
تحقيقات نشان ميدهند كه وقتي گوشت حرارت زيادي ميبيند مادهاي آزاد ميكند كه با سرطانهاي سينه، پروستات و روده بزرگ در ارتباط است. علاوه بر اين، در فستفودها سديم نيترات وجود دارد كه بطور بالقوه منجر به سرطان ميشود.
ضعف استخوانها
مصرف زياد سديم كه به مقدار فراواني در فستفودها وجود دارد باعث ضعيف شدن استخوانها شده و منجر به پوكي استخوان ميگردد.
پيشنهاد مطالعه: مطلب ذاهاي پرچربي كه براي سلامتي مفيدند! را بخوانيد.