پاپريكا ميتواند طيفي از طعم ملايم تا تند داشته باشد. با كمي حوصله ميتوانيد اين ادويه را با تركيبات مورد علاقه خودتان در خانه درست كنيد.
پاپريكا؛ ادويه قرمز رنگ، روشن و آسيابشدهاي است كه از انواع فلفلها تهيه ميشود. معمولا تركيبي از انواع فلفلهاي شيرين، فلفل دلمهاي، فلفل قرمز و فلفل چيلي در تهيه پاپريكا كاربرد دارند. پاپريكا ميتواند فوايد مختلفي براي بدن داشته باشد. اين فوايد در درجه اول براساس نوع فلفلهاي استفادهشده در آن تعيين ميشوند. در شناخت خواص پاپريكا با بخش سلامت مجله دلتا همراه باشيد.
خواص پاپريكا
پاپريكا سرشار از ريزمغذيها و تركيبات گياهي مهم است. هر يك قاشق غذاخوري از پاپريكا ۱۹ درصد از مجموع نياز روزانه بدن به ويتامين A، ويتامين E ويتامين B6 و آهن را تامين ميكند.
اين ادويه همچنين مجموعهاي از آنتياكسيدانها را در خود جاي داده است كه با آسيبهاي سلولي ايجاد شده توسط راديكالهاي آزاد مقابله ميكنند.
توجه داشته باشيد كه قبل از مصرف زياد پاپريكا با خوردن ميزان كم از اين ادويه، واكنش آلرژيك احتمالي را بررسي كنيد. در ادامه با مهمترين فوايد پاپريكا آشنا خواهيم شد.
كاهش خطر ابتلا به سرطانها
كاروتنوئيدها(نوعي آنتياكسيدان) تركيبات گياهي مهمي هستند كه فوايد مختلفي از جمله محافظت از بدن در برابر بيماريهاي گوناگون، خصوصا بعضي از سرطانها و بيماريهاي مربوط به چشم را دارند.
كاروتنوئيدها در گياهان داراي رنگ روشن مانند فلفلهايي كه در تهيه پاپريكا استفاده ميشوند يافت ميشوند.
محافظت از استخوانها
كاروتنوئيدهاي موجود در پاپريكا ميتوانند به حفظ سلامت استخوانها و جلوگيري از پوكي استخوان كمك كنند. مطالعات نشان ميدهد كه استفاده از عصاره كاروتنوئيدي پاپريكا ميتواند روند تشكيل استخوانها را بهتر كند. اگر شما هم ميخواهيد از اين فايده مهم برخوردار شويد، بايد از ادويه پاپريكا بصورت منظم و براي مدتزمان طولاني در تهيه غذاهاي خودتان استفاده كنيد.
كمك به سلامت بينايي
پاپريكا حاوي چندين ماده مغذي است كه ميتوانند سلامت چشمها را تقويت كنند. اين مواد ويتامين E، بتاكاروتن، لوتئين و زيگزانتين هستند. دو تركيب آخر كه عملكرد آنتياكسيداني هم دارند، ميتوانند از آسيبديدگي چشمها جلوگيري كنند.
يافتههاي علمي هم نشان دادهاند كه دريافت اين مواد مغذي در درازمدت به كاهش خطر ابتلا به آبمرواريد و تخريب شبكيه ناشي از افزايش سن كمك ميكند.
تنظيم كلسترول خون
مادهاي به نام كاپسانتين كه در پاپريكا وجود دارد ميتواند سطح كلسترول خوب خون (HDL) را افزايش دهد. اين امر در درازمدت ميتواند به كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي منتهي شود.
انواع كاروتنوئيدهاي موجود در پاپريكا هم ميتوانند سطح كلسترول خون و كلسترول بد خون (LDL) را كاهش دهند و باز هم يك درجه ديگر به كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي كمك برسانند.
پيشنهاد مطالعه: مطلب با بهترين ادويهجات ضد التهاب آشنا شويد را بخوانيد.