بايدها و نبايدهاي تغذيه براي مزاج گرم

۱۲ بازديد

امروزه شناخت طبع و مزاج يكي از راه‌هاي شناخت ويژگي‌هاي جسمي و روحي خود و ديگران است. مزاج‌شناسي به ما كمك مي‌كند بتوانيم نحوه‌ تغذيه، ورزش و سبك زندگي خود را انتخاب كنيم.

مزاج گرم

در طب سنتي افراد داراي مزاج گرم به دو گروه تقسيم مي‌شوند. گروهي از افراد داراي طبع گرم و تر هستند و گروهي مزاج گرم و خشك دارند. در اين مطلب با بايد و نبايدهاي تغذيه براي مزاج گرم با مجله دلتا همراه شويد.

 مزاج دموي يا گرم و تر

افراد با مزاج گرم و تر يا دموي، داراي حجم خون بالايي هستند و اشتهاي زيادي براي غذا خوردن دارند. به همين دليل معمولاً دچار اضافه ‌وزن مي‌شوند و رنگ چهره آن‌ها متمايل به قرمز است. اين افراد مستعد ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و سكته‌ مغزي هستند و بايد از غذاهاي مناسب براي كاهش غلظت خون استفاده كنند.

غذاهاي مناسب براي مزاج گرم

غذاهاي مناسب

  • لبنيات: كشك، قرقروت
  • حبوبات: باقلا خشك، برنج، جو، ذرت، عدس، ماش
  • ميوه ‌ها و سبزيجات: گشنيز، اسفناج، كاهو، ريواس، آلبالو، انار ترش، ازگيل، بالنگ، تمرهندي، زالزالك، زرشك، زيتون، زغال‌اخته، سنجد، غوره، گريپ‌فروت ليموعماني، نارنج، بارهنگ، تمشك، شاه‌توت
  • فرآورده حيواني: گوشت گاو، گوشت بز، سيرابي، قلوه گوسفند
  • ادويه‌ها و چاي‌هاي سنتي: قهوه، سركه، دمنوش‌هاي گياهي با طبع سرد
  • مغزهاي گياهي: بلوط، شاه دانه، شاه‌بلوط

غذاهاي نامناسب

  • گوشت‌ها وغذاها: گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، جگر، رشته‌فرنگي، ماكاروني، كيك‌ها و بيسكويت‌ها
  • سبزيجات: زنجبيل تازه، پياز، سير، نعناع، شويد
  • آجيل و ميوه‌جات: خرما، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجير، انگور
  • دانه‌ها و حبوبات: گندم
  • روغن‌ها: روغن كرچك، روغن‌زيتون، روغن آفتابگردان
  • ادويه‌جات: فلفل سياه، فلفل سفيد، زنجبيل خشك‌شده، رازيانه، آويشن
  • نوشيدني‌ها و شيرين‌كننده‌ها: آب انبه، آب انگور، آب گرم، عسل، شكر، نمك، چاي‌هاي گياهي با طبع گرم و اغلب غذاهاي شور و شيرين

صفرا مزاج يا مزاج گرم و خشك

افراد با طبع گرم و خشك يا صفرا مزاج، افرادي لاغر اندام هستند و رنگ چهره‌شان سفيد است. اين افراد معمولا دچار خشكي دهان هستند. صفرا مزاج‌ها كم‌خواب بوده و به مصرف ترشي علاقه دارند.

غذاهاي مناسب

  • فرآورده‌هاي حيواني: گوشت مرغ
  • ميوه‌ها و سبزيجات: انار، شاتوت، زرشك، تمشك، زردآلو، هلو، سيب، گلابي و خيار براي آن‌ها مفيد است. مصرف هويج، كاهو، كدو، اسفناج، گشنيز و نخودفرنگي برايشان توصيه مي‌شود.
  • نوشيدني‌هاي مناسب: شربت ليمو، آلو، نارنج، ماءالشعير، سكنجبين و دوغ ترش

غذاهاي نامناسب

براي افراد با مزاج گرم و خشك مصرف بالاي سير، پياز، ادويه‌هاي تند، گوشت قرمز، موز، خربزه،‌ آناناس، انجير، غذاهاي سرخ‌كرده، گردو، پسته، فندق و نارگيل مضر است.

پيشنهاد مطالعه: مطلب كاهش استرس با تغذيه سالم را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.