ساليان سال است كه پزشكان تاكيد ميكنند كه نوع رژيم غذايي ميتواند بر سلامت قلب شما تاثير بگذارد. تحقيقات امروزي نشان ميدهند كه اين توصيه در مورد مغز نيز صادق است و رژيم غذايي هر فرد در سلامت مغز او اثر ميگذارد.
آلزايمر يكي از بيماريهاي مغزي است كه ميتوان با رژيم غذايي مناسب از آن پيشگيري يا حتي آن را كنترل و درمان كرد. در اين مطلب بررسي خواهيم كرد كه براي درمان آلزايمر چه بخوريم و انواع مواد غذايي مفيد براي آلزايمر را معرفي ميكنيم. با مجله دلتا همراه باشيد.
سبزيجات برگ دار و سبز رنگ
رژيم غذايي ذهن توصيه ميكند كه سبزيجات برگدار و سبزرنگ مثل كلم پيچ، اسفناج و بروكلي كه حاوي مقادير قابلتوجهي ويتامين A و C هستند، هرروز يا حداقل دو بار در هفته در رژيم غذايي روزانه گنجانده شوند.
محققان دريافتند كه مصرف شش وعده سبزيجات در هفته بيشترين تاثير مثبت را بر روي مغز انسان ميگذارد. يكي از بهترين راههاي رعايت اين توصيه در رژيم غذايي، مصرف روزانه سالاد و سبزيجات است.
آجيل
رژيم غذايي ذهن توصيه ميكند كه مصرف آجيل به دليل دارا بودن كلسترول خوب (HDL)، فيبر و آنتياكسيدان نه تنها ميتواند به پايين رفتن كلسترول بد (LDL) و كاهش ريسك بيماريهاي قلبي كمك كند، بلكه غذاي مناسبي نيز براي مغز است. مصرف پنج وعده آجيل در هفته توصيه ميشود. هر وعده ميتواند بهاندازه يككفدست باشد.
توت
انواع توتها مثل بلوبري، زغال اخته، شاتوت و توتفرنگي به دليل غني بودن در ميزان آنتياكسيدان، ميتوانند مغز را از ابتلا به فراموشي محافظت كنند. در اين ميان، مصرف بلوبري بيشتر از ساير توتها توصيه ميشود. مقدار مصرفي مناسب بهاندازه يك فنجان هشت اونسي (تقريبا ۲۵۰ گرم) دوبار در هفته است.
حبوبات
اگر حبوبات يك ركن اصلي از رژيم غذايي شما نيستند بهتر است اين رويه را تغيير دهيد. انواع حبوبات مثل لوبيا و نخود به دليل دارا بودن مقدار فيبر و پروتئين بالا و همچنين چربي و كالري كم، تاثير بسزايي بر سلامت مغز ميگذارند. محققان خوردن سه وعده حبوبات در هفته را يك اصل مهم تغذيه براي درمان فراموشي و آلزايمر توصيه ميكنند.
غلات كامل
اين گروه از مواد غذايي نقش كليدي را در رژيم غذايي ذهن بازي ميكنند. مصرف سه وعده غلات كامل مانند نان گندم كامل به طور روزانه توصيه ميشود. انواع غلات كامل مواد مغذي مانند پروتئين، فيبر، ويتامينهاي گروه B، آنتياكسيدانها و مينرالهاي كممقدار (آهن، زينك، مس و منيزيم) را شامل ميشوند.
ماهي
وجود ماهي در رژيم غذايي بسيار مهم است. رژيم غذايي ذهن مصرف حداقل هفتهاي يكبار ماهي را براي سلامت حافظه و مغز توصيه ميكند. علاوه بر اين، خوردن يك وعده ماهي در هفته ميتواند تاثير بسزايي در كاهش خطر سكته، افسردگي و ساير شرايط مزمن داشته باشد.
روغنزيتون
يكي از مواد غذايي مفيد براي آلزايمر روغن زيتون است. مصرف روغنزيتون براي پختوپز روزانه به مصرف ساير روغنها در بازار ارجحيت دارد. محققان به اين نتيجه رسيدند كساني كه از روغنزيتون بهعنوان روغن اصلي در رژيم غذايي خود استفاده ميكنند، كمتر درخطر ابتلا به آلزايمر قرار دارند.
۵ غذاي مضر براي آلزايمر
- گوشت قرمز
- كره و مارگارين
- پنير
- شيرينيجات
- غذاهاي سرخشده و فست فود
پيشنهاد مطالعه: ازشما دعوت ميكنيم مطلب فشار خون بالا، قاتل خاموش ايرانيان را بخوانيد.