برخي از مواد خوراكي كه به راحتي در دسترس هستند به كاهش خطر لخته شدن خون كمك ميكنند.
اگر بيماري خاصي مانند ضربان قلب نامنظم يا نقص مادرزادي در قلب داريد، يا تحت عملهاي جراحي خاصي مانند جراحي دريچه قلب قرار گرفتهايد، پزشك ممكن است يك داروي رقيق كننده خون براي شما تجويز كند. داروهاي رقيق كننده خون احتمال تشكيل لختههاي خوني، خطر حملات قلبي و مغزي را كاهش ميدهند. در اين مطلب از مجله دلتا مواد غذايي رقيق كننده خون را معرفي كردهايم.
زردچوبه
زردچوبه ادويهاي است كه به غذاي شما رنگ زرد ميبخشد و مدتها است كه به عنوان داروي محلي مورد استفاده قرار ميگيرد. بر اساس مطالعهاي كه صورت گرفته، يكي از مواد اصلي فعال در زردچوبه، كوركومين است كه به عنوان ضد انعقاد خون عمل ميكند.
زنجبيل
زنجبيل از همان خانواده زردچوبه است و حاوي ساليسيلات، يك ماده شيميايي طبيعي است كه در بسياري از گياهان يافت ميشود. غذاهايي كه حاوي ساليسيلات هستند، مانند آووكادو، برخي توتها و گيلاس نيز ممكن است از لخته شدن خون جلوگيري كنند. با اين حال، مطالعات بيشتري براي كشف اين موضوع لازم است كه آيا اين دارو به اندازه داروهاي تجويز شده موثر است يا خير.
سير
سير علاوه بر طعم مطلوب آن در غذا و پخت و پز، داراي خواص آنتي بيوتيكي، ضد ميكروبي و ضد انعقادي طبيعي است. برخي تحقيقات نشان ميدهد كه پودر سير بدون بو ممكن است به عنوان مادهاي استفاده شود كه تشكيل لخته خون را كاهش ميدهد.
فلفل قرمز تند
فلفل چيلي همچنين حاوي ساليسيلات زيادي است، بنابراين به كاهش لخته شدن خون، كاهش فشار خون، افزايش گردش خون و كاهش احساس درد كمك ميكند.
ويتامين E
ويتامين E از چند طريق لخته شدن خون را كاهش ميدهد. اين تاثيرات به ميزان ويتامين E فرد بستگي دارد. با اين حال توصيه ميشود افرادي كه از داروهاي رقيق كننده خون استفاده ميكنند از مصرف مقادير زياد ويتامين E خودداري كنند.
پيشنهاد مطالعه: از شمادعوت ميكنيم مطلب علائم و كمكهاي اوليه سكته مغزي را بشناسيد تا زنده بمانيد! را بخوانيد.