چاي سبز يكي از پرطرفدارترين نوشيدنيها است كه افراد چاق براي كاهش وزن و افزايش اكسيداسيون چربي استفاده ميكنند. اما به تازگي نوشيدني ديگري در رقابت با چاي سبز قرار گرفته است.
چاقي در نتيجه تجمع بيش از حد چربي در بدن اتفاق ميافتد، كه براي سلامتي بسيار مضر است. اين عارضه مشكلات بسيار زيادي مانند ديابت نوع دو، بيماريهاي قلبي و عروقي، فشارخون بالا، كبد چرب، آپنه انسدادي و حتي سرطان را با خود به همراه ميآورد. در اين مطلب از مجله دلتا با خواص چاي سفيد در كاهش وزن آشنا ميشويد.
چاقها چاي سفيد بنوشند
چاي سفيد، همانند چاي سبز و چاي سياه، از گياهي با همين نام به دست ميآيد. اين چاي داراي چهار ماده مهم چربي سوز، يعني پلي فنول، كاتچين، كافئين و اپي گلوكاتچين است كه احتمالا موجبات برتري آن را نسبت به چاي سبز يا ديگر چايها به وجود ميآورد. اين چاي از لحاظ قيمت نيز گرانتر از چايهاي ديگر است.
استفاده از چاي سفيد، باعث افزايش اكسيداسيون چربي در افراد چاق ميشود. در واقع اين نوشيدني جالب با تاثير خود بر متابوليسم بافت چربي بدن، موجبات كنترل چاقي را فراهم مينمايد. علاوه بر اين مشخص شده است كه چاي سفيد خواص آنتي اكسيداني دارد و از اين طريق نيز ميتواند براي سلامتي موثر باشد.
از آن جا كه جوانههاي نشكفته گياه چاي داراي پرزهاي سفيد نقرهاي بوده و به آن ظاهري سفيد ميدهند، اين چاي به نام چاي سفيد شناخته ميشود، هر چند دمكرده آن به رنگ زرد كمرنگ است.
برخي ديگر از خواص چاي سفيد
- داراي خواص آنتي اكسيداني
- خواص ضد پيري
- حفظ سلامت پوست
- بهداشت دهان و دندان
- پيشگيري از سرطان
- كمك به مبتلايان بيماري ديابت
- رفع اختلال قلب و عروق
- خواص ضد باكتري
- رفع سر درد
- كاهش وزن
چاي سفيد داراي خواص آنتي اكسيدان و ضد پيري است و مصرف آن به حفظ سلامت پوست كمك ميكند. مصرف چاي سفيد ميتواند از پوست بدن در مقابل اشعه UV محافظت كند و با خواص ضد باكتريايي، بدن را از عفونتهاي مختلفي كه باعث ايجاد باكتري ميشود، محافظت كند.
طريقه مصرف
براي دم كردن چاي سفيد، بايد آب را به اندازه كافي گرم كنيد و در قوري بريزيد، آب نبايد به نقطه جوش برسد زيرا ممكن است اجزاي حساس را از بين ببرد.
مواد لازم
- يك فنجان آب
- ۲ قاشق چايخوري برگ چاي سفيد
- شيرينكننده به انتخاب خودتان (اختياري)
مراحل دم كردن چاي
- آب را به اندازهاي حرارت دهيد كه به دماي ۷۵ تا ۸۵ درجه سانتيگراد برسد.
- پيش از افزودن برگهاي چاي، آب را از روي حرارت برداريد و چند دقيقهاي صبر كنيد.
- برگهاي چايسفيد در مقايسه با ديگر انواع چاي آنچنان فشرده و متراكم نيستند. از اين رو، براي درست كردن يك فنجان چاي بايد دو قاشق چايخوري از برگهاي چاي سفيد را در آب بريزيد.
- اجازه دهيد چاي حدود ۵ تا ۸ دقيقه (و حتي بيشتر، بسته به غلظت دلخواهتان) به همان حالت بماند و دم بكشد.
- چاي را صاف كنيد و در فنجان بريزيد.
- در صورت تمايل ميتوانيد انواع شيرينكنندههاي دلخواهتان را به چاي بيفزاييد. چاي سفيدتان حاضر است،نوش جان!
پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت ميكنيم مطلب كدام قهوه براي لاغري مناسب است؟ را بخوانيد.
انواع چای سفید
چای سفید که امروز میشناسیم، از اولین گیاهان چای سفید دای بای و دا هان که در استان فوجیان چین در دهه 1700 کشف شد، تولید می شود. برگ چای سفید این گیاهان چای برای تولید جوانه های بزرگ و زیبا ساخته شده است.
1- بای هئو یین ژن (سوزن نقره ای): یک سوزن نقره ای واقعی از استان فوجیان چین می آید و از انواع اصلی چای سفید چینی تولید می شود. این چای ساخته شده از جوانه های بزرگ است که با پرز های سفید و ریز پوشانده شده اند از این رو چای نقره ای رنگ را برای آن نامگذاری می کنند.
2- بیا مودا (پونه سفید): این انواع جدیدتر از چای سفید است و در چین و دیگر کشورهای جهان در حال رشد است. این نوع چای می تواند از یک گیاه چای سفید بومی یا از انواع دیگر گیاه چای استخراج شود. معمولا شامل برخی از جوانه های مخلوط با برگ های تازه چای که تازه باز شده اند یا نیمه باز هستند میباشد.
3- میمون چین: این نوع چای به نظر میرسد در ابتدا شامل جوانه هایی بود که میمونهای آموزش دیده شده بودایی از مرتفع ترین گیاهان چای وحشی در مناطق کوهستانی چین می چیدند. “میمون چین ” یک اصطلاح است که امروزه برای چای بسیار با کیفیت چینی ساخته شده از جوانه ها و برگ های جوان گیاه چای. بکار میرود. راهنمای سفر به چین4- دارجلینگ چای سفید: این نوع از گیاه چای اصلی چای سفید تولید نشده است، از گیاهان چای بومی دارجلینگ هندوستان تولید شده است. روش پردازش شبیه به چای سفید فوجیان است، اما مشخصات طعم و مزه آن بسیار متفاوت است.