ميوهها و سبزيجات رنگي، نشان دهنده مواد غذايي گياهي خاص هستند، مانند كاروتنوئيدها كه در گياهان نارنجي رنگ يا آنتوسيانين كه در گياهان آبي رنگ موجود است و ميتوانند در جلوگيري از بيماريهاي قلبي و سرطان موثر باشند. حال رنگ سفيد چه خواصي دارد؟
در دنياي سبزيجات رنگي، بيشك رنگهايي همچون سبز و بنفش جايگاه ويژهاي دارند اما توجه زياد به آنها نبايد ما را از ساير سبزيجات ازجمله سبزيجات سفيد رنگ غافل كند زيرا اين گروه از سبزيجات مواد غذايي بسيار مشهوري همچون سير و پياز را در خود جاي دادهاند. در اين مطلب مجله دلتا به سراغ سبزيجات سفيد رفته است و قصد دارد شما را با خواص سبزيجات سفيد رنگ خارقالعاده آشنا كند. با ما همراه باشيد.
ليست بهترين سبزيجات سفيد رنگ
پياز سفيد، پراستفادهترين سبزي سفيد رنگ
پياز از سبزيجات معروفي است كه به در پخت سوپ و همچنين بهصورت سرخ كرده در تهيه انواع غذاها كاربرد زيادي دارد اما اهميت آن فقط به اين موارد خلاصه نميشود.
اين سبزي داراي مواد مغذي فراوان است، بهعنوان مثال ساپونينهاي موجود در آن براي كاهش كلسترول مفيد هستند و سولفيدهاي آليل اين سبزي احتمالا به كاهش فشار خون كمك ميكنند. كوئرستين پياز نيز باعث كاهش التهاب و تسكين علائم آرتروز ميشود.
از سوي ديگر برخي تحقيقات نشانداده تركيبات موجود در پياز ممكن است با سرطان مقابله كرده و خطر ابتلا به سرطان روده، معده و سينه را كاهش دهند.
داروخانه سبزيجات سفيد رنگ، سير
سير از ادويهجات شگفتانگيز و معطري است كه از ديرباز براي خوش عطروطعم كردن غذاها استفاده ميشده است. اين سبزي داراي تركيبات مغذي فراوان ازجمله آرژينين، فلاونوئيدها، سلنيوم و اليگوساكاريدها است كه همگي براي سلامت بدن مفيد هستند.
سير نيز همانند پياز در كاهش خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان معده، سينه، روده بزرگ، مري و لوزالمعده اثر خوبي دارد و به گفته برخي منابع به دليل خاصيت آنتي اكسيداني قوي به پيشگيري و درمان سرماخوردگي كمكميكند.
از ديگر فوايد سير ميتوان به تقويت سيستم ايمني، كاهش فشار خون بالا، كاهش التهاب و كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي اشاره كرد.
گل كلم،سبزي پرخاصيت
گل كلم از سبزيجات سفيد پرخاصيت است كه مقادير زيادي ويتامينها و مواد معدني مختلف ازجمله ويتامين C، ويتامين K و پتاسيم را در خود گنجانده و منبع خوب فولات و اسيد پانتوتنيك محسوب ميشود.
فيبر موجود در گلم كلم براي دستگاه گوارش مفيد است و خطر برخي بيماريهاي مزمن گوارشي را كاهش ميدهد و خاصيت آنتياكسيداني اين سبزي به كاهش التهاب در بدن كمك ميكند.
گلم كلم حاوي سولفورافان نيز است كه خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي، سرطان و ديابت را كاهش ميدهد.
قارچ خوراكي، سبزي سفيد رنگ خوشمزه
قارچ از سبزيجات سفيد پرخاصيت و منبع خوب ويتامينها و مواد معدني مختلف مانند ويتامينهاي گروه B، سلنيوم، ارگوتيونين، پتاسيم و مس محسوب ميشود، همچنين داراي ويتامين D است كه در ساير ميوهها و سبزيجات كمتر يافت ميشود. اين سبزي خوشمزه به دليل خاصيت آنتياكسيداني به تقويت سيستم ايمني بدن و كاهش التهاب كمك ميكند و خطر ابتلا به سرطان را كاهش ميدهد.
پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت ميكنيم مطلب بهترين راهكار براي رفع سفيدي مو را بخوانيد.