برخي از سالم‌ترين جايگزين‌هاي برنج

۱۲ بازديد

برنج به ويژه برنج سفيد، ممكن است براي نيازهاي غذايي همه افراد مناسب نباشد. افرادي كه سعي در مصرف كربوهيدرات يا كالري كمتري دارند، مي‌توانند از يك گزينه سبك‌تر استفاده كنند.

جايگزين سالم براي برنج

برنج يك ماده اصلي در رژيم‌هاي غذايي بسياري از افراد است. اين ماده غذايي سيركننده و داراي طعمي ملايم است. برنج يك منبع غني از كربوهيدرات است، كه به عنوان منبع اصلي انرژي بدن، سطح انرژي و تاثيرات فعاليت‌هاي ورزشي را افزايش مي‌دهد و به افراد كمك مي‌كند احساس رضايت و سيري كنند. در ادامه اين مطلب از مجله دلتا چند جايگزين سالم براي برنج را به شما معرفي مي‌كنيم كه در بعضي موارد مواد مغذي و فوايد آن‌ها از برنج بيشتر است.

برنج يا كينوا

كينوا

كينوا يك جايگزين سالم براي برنج و فاقد گلوتن بوده و پروتئين آن بسيار بالاتر از برنج است. در حقيقت، ۱/۲ پيمانه (۹۲ گرم) كينوا پخته شده ۴ گرم پروتئين دارد كه دو برابر پروتئين موجود درهمين مقدار برنج سفيد است. كينوا يك پروتئين كامل محسوب مي‌شود، به اين معني كه شامل همه نه اسيد آمينه ضروري بدن است.

كلم خرد شده

كلم يكي ديگر از جايگزين‌هاي عالي براي برنج است. اين ماده غذايي كالري و كربوهيدرات كمي دارد و با توجه به طعم ملايمش در آشپزي ملل مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين يك منبع عالي از ويتامين‌هاي C و K است. ۱/۲ پيمانه كلم خرد شده (۷۵ گرم) به ترتيب ۳۱٪ از ويتامين C و ۶۸٪ از ويتامين K مورد نياز روزانه را تامين مي‌كند. ويتامين K به جلوگيري از لخته شدن خون و تنظيم گردش خون كمك مي‌كند.

جو

جو يك دانه محبوب و مقوي است كه مردم مي‌توانند آن را به شكل دانه كامل، پرك يا آرد خريداري كنند. اين دانه فوايد زيادي براي سلامتي دارد و گزينه مناسبي براي كساني است كه مي‌خواهند فيبر غذايي خود را افزايش دهند. جو همچنين حاوي آنتي اكسيدان‌هايي به نام ليگنان است كه به محافظت از سلول در برابر آسيب كمك مي‌كند.

بلغور گندم

گندم بلغور يكي ديگر از جايگزين‌هاي عالي براي برنج است. بلغور گندم كالري كمي دارد. هر ۱/۲ پيمانه (۹۱ گرم) بلغور گندم، داراي ۷۶ كالري است. بلغور جو يك جايگزين ايده آل برنج براي كساني است كه سعي در كاهش كالري دارند، اما هنوز بافت و طعم آشنا برنج را مي‌خواهند. با توجه به فوايد بلغور گندم، اين ماده غذايي مي‌تواند يك جايگزين سالم براي برنج باشد.

گندم سياه

گندم سياه در واقع يكي از بستگان ريواس و يكي از اصلي‌ترين غذاهاي اروپاي شرقي‌ است كه به دليل كاربردهاي متنوع آن بسيار محبوب است. برخلاف نام آن، گندم سياه، سياه نيست. اين دانه باستاني داراي طعم دلچسب و دلپذيري است كه به ويژه در كنار سبزيجات ريشه‌اي زمستاني و غذاهاي گوشتي برشته شده بسيار خوش خوراك است. گندم سياه سرشار از فيبر است. فيبر غذايي نوعي كربوهيدرات گياهي است كه بدن نمي‌تواند در هنگام هضم تجزيه كند.

به جاي برنج چي بخوريم

پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت مي‌كنيم مطلب روش‌هاي طبيعي كاهش قند خون را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.