تغذيه تاثير بسيار زيادي بر سلامت روان دارد. برخي از مواد غذايي متعارف باعث افزايش موارد افسردگي و اضطراب ميشوند.
كدام غذاها باعث افسردگي ميشوند؟ براي آشنايي با غذاهاي مضر براي افسردگي و اضطراب در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد. ما در اين مطلب ليست كاملي از غذاهاي مضر براي اضطراب و افسردگي را آماده كردهايم.
غذاهاي مضر براي اضطراب و افسردگي
شكر، عامل اصلي افسردگي
شكر بهدلايل مختلفي با افسردگي در ارتباط است. وقتي سطح گلوكز خون بالا ميرود، سطح پروتئيني كه رشد نورونها و سيناپسها را تشويق ميكند كاهش مييابد.
خوردن قند و شكر باعث ميشود مغز شما در سطحي كمتر از حد مطلوب كار كند و هر چه بيشتر قند مصرف كنيد، خطر ابتلا به افسردگي و خطر ابتلا به ديابت و زوال عقل نيز بيشتر ميشود.
شيرين كنندههاي مصنوعي
بهتر است به اين فكر نكنيد كه چون مصرف زياد قند و شكر براي شما ضرر دارد، انتخاب خوبي است كه به سراغ شيرين كنندههاي مصنوعي برويد. آسپارتام (Aspartame)، ماده رايج و خطرناكي كه در محصولاتي مانند نوشابه رژيمي يافت ميشود، از توليد انتقال دهنده عصبي سروتونين جلوگيري ميكند. اين ماده ميتواند باعث بروز انواع بيماري هاي عصبي از جمله سردرد، بيخوابي، تغييرات در حالت روحي و افسردگي شود.
چربيهاي ترانس
چربي ترانس نامي است كه به چربيهاي غيراشباع داده ميشود كه معمولا در غذاهاي كامل وجود ندارند. مصرف چربيهاي ترانس مسدود كننده عروق ميتواند خطر ابتلا به افسردگي را تا ۴۸ درصد افزايش دهد.
غذاهاي با سديم بالا
براي چندين دهه، مصرف غذاهاي بدون چربي به عنوان يك راه حل براي كاهش وزن بودند. اما بسياري از اين محصولات حاوي سديم بالا هستند. كارشناسان ميگويند كه تمام اين نمك اضافي ميتواند احساسات شما را كاملا تحريك كند زيرا سديم اضافي در اين محصولات ميتواند سيستم عصبي شما را مختل كند.
كافئين
متخصصان زيادي وجود دارند كه به شما خواهند گفت كه حتي مقدار متوسطي از كافئين ميتواند به افسردگي كمك كند. دليلي كه بيشتر كارشناسان به آن اشاره ميكنند، اثر مخرب كافئين بر خواب است. قهوه و چاي سياه به خواب رفتن و ماندن در خواب را دشوارتر ميكند.
سبوس گندم
سبوس گندم بهدليل فيبر زياد، عطر و طعم عالي و داشتن مواد مغذي توسط متخصصان بهداشت و مواد غذايي بسيار توصيه ميشود. به دليل غلظت بالاي اسيد فيتيك خود نيز ميتواند براي بدن مضر باشد. اين ماده ضدمغذي به مواد معدني مهم مانند روي متصل ميشود و جذب آنها را توسط بدن محدود ميكند.
غذاي كنسرو شده
تحقيقات نشان ميدهد كه بيسفنول A (BPA)، مادهاي شيميايي كه در بسياري از مواد غذايي كنسرو شده و ظروف پلاستيكي استفاده ميشود، ميتواند انتقالدهندههاي عصبي مهم تثبيت كننده خلق و خو را با تغيير قابل توجهي در ژنها در بخش ميانجي استرس مغز از بين ببرد.
پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت ميكنيم مطلب براي تقويت حافظه چه بخوريم؟ را بخوانيد.