از خواص شكلات تلخ ميتوان به بهبود سلامت قلب، كاهش فشارخون، درمان كم خوني و افسردگي و مراقبت از پوست اشاره كرد.
شكلات تلخ سرشار از مواد مغذي است كه تاثير زيادي بر سلامت انسان ميگذارد. تحقيقات نشان دادهاند كه اين خوراكي خوشمزه ميتواند علاوه بر ارتقا سلامت، خطر بيماريهاي قلبي را نيز كاهش ميدهد. همراه مجله دلتا باشيد تا با خواص شگفت انگيز شكلات تلخ بيشتر آشنا شويد.
۷ خاصيت شكلات تلخ
بسيار مغذي است
اگر نوع مرغوب شكلات تلخ را خريداري كنيد، مطمئن باشيد كه بسيار مغذي است. اين تنقلات سالم سرشار از فيبر قابل حل و مواد معدني است. شكلات داراي فيبر، آهن، منيزيم، مس، منگنز، پتاسيم، فسفر، روي و سلنيوم است.
منبع قدرتمند آنتي اكسيدان است
كاكائوي خام و فرآوري نشده از بهترين مواد خوراكي حاوي آنتي اكسيدان بالا است. شكلات تلخ داراي تركيبات اورگانيك است كه از لحاظ بيولوژيكي فعال بوده و مانند آنتي اكسيدان عمل مينمايند. از جمله اين آنتي اكسيدانها ميتوان از پلي فنولها، فلاونها و كتچين نام برد.
جريان خون را بهتر كرده و فشار خون را كاهش ميدهد
فلاونولهاي اين شكلات با تحريك لايههاي درون رگي، اكسيد نيتريك توليد ميكند. يكي از وظايف اكسيد نيتريك، فرستادن سيگنال به رگها است. به اين ترتيب رگها آرام شده و در نتيجه از مقاومت آنها كاسته شده و فشار خون كاهش مييابد.
HDL را افزايش داده و از LDL در مقابل اكسيده شدن محافظت ميكند
مصرف شكلات تلخ ميتواند شرايط خطرناك در بيماريهاي قلبي را بهتر كند. در تحقيقي مشخص شد كه پودر كاكائو موجب كاهش LDL در مردان ميشود. همچنين HDL را افزايش داده و مجموع LDL را در افراد مبتلا به كلسترول بالا كاهش ميدهد.
خطر بيماريهاي قلبي را كاهش ميدهد
تركيبات شكلات تلخ با قدرت زياد با LDL اكسيد شده مقابله ميكنند. در طولاني مدت، اين امر موجب ميشود كه كلسترول كمتر وارد رگها شده و در نتيجه خطر بيماريهاي قلبي كاهش يابد.
مصرف شكلات هفتهاي ۲ تا ۳ مرتبه، خطر تشكيل پلاك و رسوب در رگها را تا ۳۲ درصد كاهش ميدهد. تحقيق ديگري ثابت كرد كه مصرف اين خوراكي بيش از ۵ مرتبه در هفته، ۵۷ درصد خطر بيماريهاي قلبي را كم ميكند. دقت كنيد كه مقدار مصرف بيش از حد نباشد، چون امكان چاقي زياد ميشود.
از پوست در مقابل نور خورشيد محافظت ميكند
تركيبات بايو اكتيو شكلات براي پوست بسيار مفيد هستند. فلاونولها ميتوانند با ارتقا جريان خون به پوست، آن را مرطوب نگه داشته و تراكم آن را زياد كنند. به همين دليل از پوست در مقابل صدمات ناشي از نور خورشيد محافظت ميشود.
عملكرد مغز را بهتر ميكند
خوشبختانه شكلات تلخ بر عملكرد مغز نيز تاثير مثبت ميگذارد. در تحقيقي داوطلبين سالم براي ۵ روز از شكلات استفاده كردند. اين خوراكي توانست جريان خون به مغز را در آنها بهتر نمايد. كاكائو حاوي مواد محرك مانند كافئين و تئوبرومين است كه دليل اصلي در ارتقا عملكرد مغز هستند.
پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت ميكنيم مطلب بهترين زمان مصرف كافئين را بخوانيد.