تغذيه نقش حياتي در عملكرد و سلامت مغز ايفا ميكند. اما كدام غذاها اين ويژگي را دارند؟
مغز همانند اتاق فرمان بدن است و تمام تصميمگيريها، تفكر و احساسات از آن نشات ميگيرند و تمامي فرمانهاي بدن هم از مغز به اندامهاي مختلف صادر ميشوند. در اين مطلب از مجله دلتا به موضوع براي تقويت حافظه چه بخوريم پرداختهايم. با ما همراه باشيد.
براي تقويت حافظه چه بخوريم
آجيل
آجيلهايي مانند گردو و بادام ( همراه با ديگر غذاهاي عالي مانند آووكادو) منبع عالي ويتامين E هستند. گردو حتي به مغز هم شبيه است و منبع خوبي از اسيدهاي چرب امگا ۳ است كه قواي ذهني شما را بهبود ميبخشد. بادام هندي و دانههاي آفتابگردان هم حاوي يك آمينو اسيد هستند كه استرس را با افزايش سطح سروتونين كاهش ميدهند.
گوجه فرنگي
گوجه فرنگيها حاوي آنتي اكسيدان ليكوپن هستند. تحقيقات حاكي از آن است كه اين آنتي اكسيدان براي محافظت در برابر آسيبهاي راديكال آزاد، كه به طور قابل توجهي در بيماران مبتلا به زوال عقل مشاهده شده است، مفيد است.
بروكلي
در حاليكه همه سبزيجات سبز، مهم و غني از آنتياكسيدانها و ويتامين C هستند، بروكلي حتي در بين اين انتخابهاي سالم يك سوپرفود است. سوپرفودها حاوي مقادير بالايي از آنتي اكسيدانها، ويتامينها و مواد معدني هستند. علاوه بر اين، اين ماده غذايي با ارزش پر از ويتامين K است كه به عنوان تقويت كننده عملكرد شناختي مشهور است.
غذاهاي غني از اسيدهاي چرب ضروري
مغز چربترين اندام ( بدون احتساب پوست ) بدن انسان است. بدن به طور طبيعي اسيدهاي چرب ضروري را توليد نميكند، بنابراين ما بايد آنها را از رژيم غذايي خود دريافت كنيم.
تخممرغ، كتان و ماهيهاي روغني مثل ماهي قزل آلا، ساردين، خال خالي و شاه ماهي از منابع طبيعي اين اسيدهاي چرب قدرتمند هستند.
سويا
اين دانه پرخاصيت همراه با بسياري از غذاهاي ديگر كه در اينجا ذكر شد، پر از پروتئينهايي هستند كه انتقال دهندههاي عصبي مرتبط با حافظه را تحريك ميكنند.
سويا براي بهبود حافظه و انعطاف پذيري ذهني حائز اهميت است، بنابراين شير سويا را روي غلات خود بريزيد و از مزاياي آن لذت ببريد.
غذاهاي غني از ويتامينها: ويتامينهاي B، اسيد فوليك و آهن
B6، B12 و اسيد فوليك ميتوانند سطح هموسيستئين در خون را كاهش دهند. افزايش اين ماده در بيماران مبتلا به اختلالات شناختي مثل آلزايمر و خطر سكته مغزي وجود دارد. از منابع ويتامين B ميتوان به سبزيجات سبز برگ، جگر، تخم مرغ، سويا، عدس و لوبيا سبز اشاره كرد.
آهن نيز به سرعت بخشيدن عملكرد مغز با حمل اكسيژن كمك ميكند. اگر مغز شما اكسيژن كافي به دست نياورد، ميتواند عملكرد كندي داشته باشد و در اين شرايط به سختي ميتوانيد تمركز كنيد و هوش شما نيز كاهش مييابد.
ديگر مواد غذايي مفيد در سلامت ذهن و تقويت تمركز
- گياه مريم گلي و رزماري
- گياه جينكو بيلوبا
- چاي سبز و سياه
- غذاهاي غني از روي (زينك): دانه كدوتنبل، جگر، آجيل و نخود فرنگي
- شكلات تلخ
- زغال اخته
پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت ميكنيم مطلب پنج گياه دارويي مفيد براي تنظيم هورمونها را بخوانيد.