اين افراد هرگز دوغ نخورند

۱۲ بازديد

دوغ يكي از نوشيدني‌هاي سنتي و سالمي است كه از ديرباز بر سر سفره‌هاي ايراني قرار داشته است، اما تا به حال درباره مضرات دوغ شنيده‌ايد؟

مضرات دوغ

دوغ يك نوشيدني پر‌خاصيت است كه موجب افزايش ميزان جذب كلسيم و استحكام استخوان‌ها مي‌شود. اما افرادي كه از ضعف مفرط استخوان رنج مي‌برند و يا برخي از افرادي كه مبتلا به پر‌كاري غده پاراتيروئيد هستند نبايد دوغ مصرف كنند.
اين نوشيدني خوشمزه تا حدودي پروتئين، ويتامين‌هاي B و D و چربي بدن را تامين مي‌نمايد. تا‌كنون بار‌ها درباره فوايد مصرف دوغ شنيده‌ايد، اما در اين بخش از مجله دلتا به عوارض و مضرات دوغ خواهيم پرداخت.

كلسيم

عوارض مصرف دوغ و موارد منع نوشيدن آن

دوغ و كم خوني

مصرف لبنيات باعث اختلال در جذب آهن مواد غذايي مي‌شود. بنابراين افراد مبتلا به كم خوني ناشي از فقر آهن نبايد به همراه منابع غذايي حاوي آهن از لبنيات استفاده كنند به طور مثال كباب را با دوغ نخورند. نوشيدني‌هايي مانند دوغ و نوشابه ارزش غذايي كباب را كم مي‌كند و جذب آهن گوشت را به حداقل مي‌رساند.

دوغ و سنگ كليه

دوغ سرشار از كلسيم، پروتئين و نمك است كه از عوامل تشديد كننده و ايجاد سنگ كليه هستند. رژيم‌هاي غذايي پرنمك، باعث بالا رفتن فشارخون و آسيب كليه‌ها مي‌شود. با وجودي كه نبايد لبنيات را از رژيم غذايي حذف كرد، اما بهتر است افراد مستعد سنگ كليه نوع كم چرب و كم نمك فرآورده‌هاي لبنياتي را استفاده كرد.

دوغ و يبوست

ميزان كلسيم محصولات لبني مانند دوغ، شير و پنير بسيار زياد است كه موجب اختلال در عملكرد عضلات كولون (روده‌ بزرگ) مي‌شود. البته عدم وجود فيبر در فرآورده‌هاي لبني يكي ديگر از دلايل يبوست‌زا بودن آن‌ها است. علاوه بر آن فرآورده‌هاي لبني منبع پروتئين‌هايي به نام كازئين‌ها است كه موجب كند شدن حركت روده‌ها مي‌گردد.

مضرات دوغ براي خانم‌ها

دوغ به علت دارا بودن نمك زياد يكي از موانع جذب كلسيم است. به همين دليل دوغ‌هاي صنعتي كه سرشار از نمك هستند، باعث ايجاد اختلال در جذب كلسيم مي‌شوند. در سنين بالاي ۵۰ سال ريسك شكستگي‌هاي شايع از پوكي استخوان در مهره‌هاي كمر، استخوان ساعد و استخوان بالاي پا بيشتر مي‌شود كه در خانم‌ها ۴۰ درصد و در آقايان ۱۲ درصد است. بنابراين خانم‌ها بايد بيشتر به دنبال جذب كلسيم باشند از دوغ‌هاي خانگي كم نمك استفاده نمايند.

عوارض ديگر مصرف دوغ

  • مصرف دوغ بلافاصله يا همراه غذا يا دارو يكي از مهم‌ترين مضرات آن است كه موجب رقيق شدن شيره معده و اختلال در فرآيند هضم و جذب مواد غذايي مي‌شود.
  • مصرف بيش از اندازه دوغ براي افرادي كه از ناراحتي‌هاي معده، ورم معده، زخم اثني عشر و مشكلات گوارشي رنج مي‌برند، توصيه نمي‌شود.
  • گاز طبيعي موجود در دوغ به دليل تخمير باكتري‌هاي موجود در آن ايجاد مي‌شود و براي سلامت بدن ضرري ندارد. اما در تهيه دوغ صنعتي، گازي كه به دوغ اضافه مي‌شود مشكلات گوارشي ايجاد مي‌كند.
  • افزايش فشار خون از مضرات ديگر مصرف دوغ است. به همين دليل بهتر است دوغ خانگي و كم نمك را جايگزين دوغ‌هاي صنعتي حاوي نمك زياد كنيد.

زنان دوغ نخورند

پيشنهاد مطالعه: از ما دعوت مي‌كنيم مطلب فوايد و مضرات خوردن فست فودها را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.