استفاده از دانههاي خوشمزه به جاي تنقلات پركالري و غيرسالم بهترين راه براي حفظ سلامت بدن است.
دانههاي خوراكي بهترين تنقلاتي هستند كه ميتوانيد مصرف كنيد، بهخصوص اگر دانهاي كه انتخاب ميكنيد يكي از دانههاي زير باشد. در اين مطلب از مجله دلتا ۷ دانه خوراكي كه بهتر است هر روز آنها را در رژيم غذايي خود بگنجانيد، معرفي شده است.
دانههاي خوراكي مفيد
دانههاي چيا
فقط دو قاشق غذاخوري از اين دانهها حاوي نزديك به ۱۰ گرم فيبر است. اين دانهها سرشار از پروتئين، چربيهاي امگا ۳، كلسيم، منگنز و فسفر است. دانههاي چيا همچنين سرشار از آنتي اكسيدانها هستند.
آنتي اكسيدانها به مقابله با تشكيل راديكالهاي آزاد كه موجب آسيب به مولكولهاي سلولي، تسريع روند پيري و همكاري در بروز بيماريهايي از قبيل سرطان ميشود، ميپردازند.
برنج قهوهاي
آنتي اكسيدان موجود در اين برنج ۳۰ برابر بيشتر از برنج سفيد است. برنج قهوهاي همچنين منبع خوب فولات، منيزيم، فسفر، روي، ويتامين ب ۶ و نياسين نيز بهشمار ميرود.
دانه كدو تنبل
سرشار از ويتامين ب، آهن، منيزيم، زينك و پروتئين است. پروتئينهاي تخمه كدو به ميزان زيادي در اسيدآمينهاي به نام تريپتوفان متمركز شدهاند كه باعث كاهش ميزان استرس و اضطراب ميشوند.
اين دانهها همچنين حاوي ميزان زيادي از اسيدهاي چرب ضروري هستند كه به سلامت رگهاي خوني كمك ميكنند و كلسترول بد خون را پايين ميآورند.
دانههاي كتان
اين دانهها، منبع فيبرهاي محلول هستند، ميزان كلسترول را كاهش داده و باعث ميشوند كه احساس سيري طولاني مدتي داشته باشيد. دانه كتان ميزان قند خون را نيز كنترل ميكند.
دانه كتان حاوي ميزان زيادي اسيدهاي چرب امگا ۳ است كه براي سلامت چشمها و مغز مفيد بوده و تري گليسيريد را كاهش مي دهد.
شاه دانه
اين دانههاي ريز حاوي فيبرهايي هستند كه براي سلامت قلب و سيستم گوارشي مفيد هستند. شاه دانه به دليل دارا بودن اسيدهاي چرب امگا ۳ و امگا ۶ براي سلامت پوست و مو بسيار مفيد است.
امگا ۳ همچنين التهاب را كاهش ميدهد و سلامت قلب و عروق و مغز را تضمين ميكند. از اين گذشته شاه دانه حاوي تركيبات گياهي به نام فيتوسترول است كه ميزان كلسترول خون را پايين ميآورد.
دانههاي آفتابگردان
هر يك اونس از اين دانهها، نيمي از نياز روزانه شما به ويتامينE را برطرف ميكند. اين دانهها همچنين سرشار از چربيهاي سالم هستند. دانه آفتابگردان منبع فوقالعاده ويتامين ب و فولات محسوب ميشود. اين دانهها از سيستم ايمني و سلامت بدن بهخصوص در دوره بارداري حفاظت ميكنند.
دانه كنجد
اين دانه يك انتخاب هوشمند براي كاهش سطح كلسترول بد و تريگليسيريد است، از ابتلا به فشار خون بالا پيشگيري كرده و باعث تضمين سلامت كبد ميشود. دانههاي كنجد به خاطر داشتن مقادير زيادي ويتامينE محافظ و تقويت كننده قلب و سيستم عصبي هستند.
پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت ميكنيم مطلب ويتامينهاي مورد نياز بدن براي افراد ميانسال را بخوانيد.