دانه چيا فوايد بيشماري دارد. آنها منابع عالي فيبر، آنتي اكسيدانها، كلسيم، منيزيم، زينك و فسفات هستند.
دانه چيا به سلامت قلب كمك ميكند و علاوه بر ساير مزايايي كه دارند به كاهش وزن نيز كمك ميكند. پس در خصوص گنجاندن آنها در رژيم غذايي خود شك نكنيد. مجله دلتا در اين مطلب، خواص دانه چيا براي لاغري را به شما معرفي ميكند.
دانه چيا يكي از بهترين و مفيدترين دانههاي خوراكي است. اين دانههاي سياه و سفيد آب دوست هستند و ميتوانند تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب كنند. شباهت زياد اين دانه به تخم شربتي يا تخم ريحان باعث شده تا خيلي از افراد آنها را با يكديگر اشتباه بگيرند.
دانه چيا چگونه به كاهش وزن كمك مي كند؟
اين دانه شگفت انگيز با وجود ريز بودن، مخزني از مواد مغذي است و همين مواد مغذي آن را تبديل به يك ماده مفيد براي كاهش وزن و سلامت بدن تبديل كرده است.
خاصيت سير كنندگي بالاي دانه چيا
دانه چيا حاوي فيبر بسيار بالايي است. يعني ۴۰ درصد از وزن دانههاي چيا را فيبر تشكيل ميدهد. همين فيبر بالا باعث شده تا آن را به يك ماده سير كننده تبديل كند. علاوه بر آن دانههاي چيا ۱۰ تا ۱۲ برابر وزن خود را آب جذب ميكنند و زمانيكه به معده ميرسند به شكل دانههاي ژلهاي در ميآيند. اين موضوع باعث ميشود تا ديرتر احساس گرسنگي كنيد و براي مدت بيشتري احساس سيري داشته باشيد.
دانه چيا و لاغري، كالري بسيار پايين
از ديگر فوايد دانههاي چيا كه به كاهش وزن كمك ميكند، كالري بسيار پايين است. تقريبا دو قاشق غذاخوري دانه چيا تنها ۱۰۱ كالري دارد و يكي از مغذيترين دانههاي كم كالري محسوب ميشود. با وجود خاصيت سير كنندگي بالا اين ميزان كالري بسيار ناچيز است.
دانه چيا و لاغري، سرشار از مواد مغذي
دانه چيا سرشار از مواد مغذي است. تمام مواد مغذي موجود در آن از جمله پروتئين، كلسيم، چربي، منگنز، منيزيم، فسفر، فيبر، ويتامين B3 و … به طور غير مستقيم بر روي افزايش احساس سيري تاثير دارند.
دانه چيا و لاغري، كنترل قندخون
مقادير بالاي امگا ۳، منگنز و منيزيم موجود در دانههاي چيا به كاهش قندخون كمك كرده و موجب كنترل و بهبود ديابت نوع ۲ ميشود.
دانه چيا و لاغري، افزايش سوخت و ساز بدن
دانه چيا يك منبع چربي خوراكي است كه كلسترول خوب را افزايش و كلسترول بد را كاهش مي دهد. زماني كه دانه چيا جايگزين ديگر منابع چربي همچون روغن ذرت و آلفا لينوليك اسيد شود، ميزان تريگليسريد را كم كرده و از چاقي جلوگيري ميكند.
دانه چيا و لاغري، كنترل فشار خون
مطالعات نشان دادهاند كه مصرف منظم دانههاي چيا در رژيم غذايي موجب بهبود و كنترل فشارخون ميشود.
دانه چيا و لاغري، كمك به هضم غذا
فيبر موجود در تخم چيا به بهبود هضم غذا كمك ميكند و باعث گوارش بهتر غذا ميشود. كاركرد بهتر دستگاه گوارش باعث كاهش نفخ، كاهش احتباس آب در بدن و كمك به كاهش وزن ميكند.
پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت ميكنيم مطلب خواص فلفل سياه براي سلامتي و تناسب اندام را بخوانيد.