فوايد و مضرات خوردن فست فودها

۲۵ بازديد

مصرف غذاهاي فست فود، به معني صرفه جويي در وقت و كاهش هزينه تغذيه افراد است، اما اين سريع بودن به چه قيمتي به دست مي‌آيد؟

مضرات فست فودها

اگر مي‌خواهيد بدانيد كه فوايد و مضرات فست فودها چيست و اين مواد غذايي چه تاثيري بر روي سلامتي شما مي‌گذارند، ادامه اين مطلب را در مجله دلتا دنبال كنيد.
در عصري كه اكثر انسان‌‌ها از كمبود وقت گلايه مي‌‌كنند، هيچ چيز به‌اندازه‌ وعده‌‌هاي غذايي كه سريع و راحت آماده مي‌‌شوند، لذت‌بخش نيست. ازنظر مصرف‌‌كنندگان استفاده از فست فودها در وعده‌‌هاي غذايي مختلف داراي فوايدي است كه متاسفانه اين فوايد گاهي در مقابل سلامتي آن‌‌ها قرار مي‌‌گيرد.

فست فود

مزاياي خوردن فست فود

مزاياي خوردن فست فود را با يك مثال ساده شروع مي‌‌كنيم. فردي كه فست فودها را جز وعده‌‌هاي اصلي غذايي خود قرار داده است نيازي به رفتن به فروشگاه، خريد ميوه، سبزيجات و گوشت ندارد. در خانه‌‌ نيز وقتي براي شستن و آماده‌سازي آن‌‌ها و درنتيجه شستن ظروف پس از صرف غذا تلف نمي‌‌كند. پس مسلما براي اين فرد استفاده از فست فود يعني صرفه‌‌جويي در وقت و انرژي.
حقيقت غيرقابل‌انكار ديگر در مورد فست فودها صرفه‌جويي در هزينه‌ها است. هزينه‌‌ تهيه بسياري از فست فودها حتي از آشپزي در منزل و تهيه يك وعده غذايي مثل ناهار كمتر است. هم‌‌چنين فرد مي‌‌تواند وقت خود را به‌جاي آشپزي صرف انجام فعاليت‌‌هاي درآمدزا نمايد.

مضرات فست فودها

انتخاب غذاهاي ناسالم

علي‌رغم اين‌كه بسياري از فست فودها در تبليغات خود از ارائه غذاهاي سالم و كم‌كالري سخن مي‌‌گويند اما بايستي پذيرفت فست فودهايي از قبيل سيب‌زميني سرخ‌شده، انواع پيتزا و برگر‌‌ها بسيار پركالري و پرنمك هستند. هم‌‌چنين بسياري از دسرها، بستني‌‌ها و كيك‌‌ها حاوي درصدهاي بسيار بالايي شكر هستند كه براي افراد ديابتي مضر است. جالب است بدانيد بدن قندهاي اضافي را به‌صورت چربي ذخيره مي‌‌كند.

چاقي

يكي از ويژگي‌‌هاي شناخته‌شده فست فودها اثرات چاق‌كنندگي آن‌‌ها است، چراكه حاوي كالري بالا هستند. طبخ بسياري از اين غذاها مستلزم استفاده از مقادير بسيار بالايي از روغن است كه صرف‌نظر از مقدار مصرفي، بسياري از آن‌‌ها به‌خودي‌خود ناسالم هستند. مصرف اين غذاها باعث بروز چاقي مي‌‌شود.

فوايد مصرف فست فود

اثرات مضر نگه‌دارنده‌ها و افزودني‌‌ها

بسياري از فست فودها حاوي نگه‌دارنده‌ها و افزودني‌‌ها هستند. اين افزودني‌‌ها براي سلامت انسان بسيار مضر است و برخي از آن‌‌ها زمينه‌ساز بروز انواع مختلفي از سرطان هستند. سيب‌زميني سرخ‌شده و پيتزا حاوي مقادير بالايي سديم است كه در صورت مصرف بيش‌ازحد با اختلال در عملكرد كليه و سيستم قلبي عروقي همراه خواهد بود.

كيفيت پايين مواد مصرفي

بسياري از رستوران‌‌ها از مواد اوليه فله‌‌اي و ارزان‌قيمت براي تهيه فست فود استفاده مي‌‌كنند. تعداد زيادي از رستوران‌‌هاي فست فود وجود دارد كه فضايي غيربهداشتي بر روند طبخ آن‌‌ها حاكم است. بسياري از اين واحد‌‌ها جهت تسريع در آماده‌سازي، فرآيندهاي ساده‌‌اي مثل شست‌وشوي سبزيجات و گوشت را به‌درستي انجام نمي‌‌دهند يا كلا از آن صرف‌نظر مي‌‌كنند!

شكل‌گيري عادت‌‌هاي غذايي بد در كودكان

فست فودها مي‌‌توانند، براي كودك يك تفريح باشند اما بردن كودكان به اين مكان‌ها به‌دفعات زياد توصيه نمي‌‌شود چراكه الگوي غذايي نامناسبي در كودكان و نوجوانان شكل مي‌‌گيرد. كودكان و نوجوانان از خوردن غذاهايي مثل پيتزا، سيب‌زميني و برگرها لذت مي‌‌‌برند و زماني‌كه اين تبديل به يك عادت براي آن‌‌ها شود، جايگزين كردن غذاهاي سالم كاري سخت و فراتر از تصور شماست.

فست فود بخوريم يا نه

پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت مي‌كنيم مطلب پختن سبزيجات، مفيد يا مضر؟ را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.