ويتامين C براي سلامت بدن و پيشگيري از بيماريها بسيار ضروري است و براي تامين ويتامين C مورد نياز بدن ميتوانيد از مكملهاي شيميايي و يا منابع طبيعي سرشار از ويتامين C استفاده كنيد.
ويتامين C يك ويتامين محلول در آب است كه در بسياري از غذاها، بهويژه ميوه و سبزيجات وجود دارد. ويتامين سي به دليل اينكه يكي آنتياكسيدان قوي است و همچنين تاثيرات مثبت بر سلامت پوست و تقويت سيستم ايمني بدن شناختهشده است. مجله دلتا در اين مطلب مواد غذايي داراي ويتامين سي در دسترس را معرفي ميكند.
بهترين مواد غذايي داراي ويتامين سي
فلفلهاي چيلي
فلفل چيلي سبز حاوي ۲۴۲ ميليگرم ويتامين C در هر ۱۰۰ گرم است. بنابراين، يك فلفل چيلي سبز ۱۲۱ درصد مصرف موردنياز روزانه را ارائه ميدهد، درحاليكه يك فلفل قرمز ۷۲ درصد را ارائه ميدهد.
فلفل دلمهاي زرد
فلفلهاي زرد با داشتن با ۱۸۳ ميليگرم درهر ۱۰۰ گرم، حاوي بيشترين غلظت ويتامين C در تمام فلفلهاي شيرين است. نصف فنجان فلفل زرد شيرين ۱۵۲٪ مصرف موردنياز روزانه توصيهشده را به شما تحويل ميدهد.
آويشن
آويشن با داشتن با ۱۶۰ ميليگرم درهر ۱۰۰ گرم، حاوي ويتامين C بيشتري نسبت به بيشتر گياهان دارويي است. يك اونس از آويشن تازه ۵۰٪ از مصرف موردنياز روزانه را براي ويتامين C فراهم ميكند. آويشن و ساير غذاهاي سرشار از ويتامين C سيستم ايمني شمارا تقويت ميكند.
اسفناج
يكي از سبزيجات داراي ويتامين سي، اسفناج است. اسفناج حاوي ۱۳۰ ميليگرم ويتامين C درهر ۱۰۰ گرم است. يك فنجان از اين سبزي برگدار، بهصورت خام داراي ۲۱۷٪ از مصرف موردنياز روزانه براي ويتامين C و بهصورت پخته ۱۳۰٪ ويتامين C موردنياز روزانه را تامين ميكند.
كلم كيل
كلم كيل حاوي ۱۲۰ ميليگرم ويتامين C در هر۱۰۰ گرم است. يك فنجان كلم خام ۸۹٪ مصرف موردنياز روزانه را براي ويتامين C تامين ميكند، درحاليكه يك فنجان از حالت بخارپز اين سبزي با بخار ملايم، ۵۹٪ را تأمين ميكند.
كيوي
كيوي حاوي ۹۳ ميليگرم ويتامين C درهر ۱۰۰ گرم است. يك كيوي متوسط ۷۹ درصد از مصرف موردنياز روزانه را براي ويتامين C تامين ميكند، كه درنتيجه گردش خون و سيستم ايمني بدن تقويت ميشود.
كلم بروكلي
كلم بروكلي حاوي ۸۹ ميليگرم ويتامين C درهر ۱۰۰ گرم است. نصف فنجان كلم بروكلي بخارپز ۵۷٪ از مصرف موردنياز روزانه را براي ويتامين C فراهم ميكند و ميتواند خطر ابتلا به بيماريهاي التهابي را كاهش دهد.
جوانه بروكسل
جوانه بروكسل حاوي ۸۵ ميليگرم ويتامين C در ۱۰۰ گرم است. يك و نيم فنجان جوانه بروكسل بخارپز ۵۴ درصد از مصرف موردنياز روزانه را براي ويتامين C فراهم ميكند، كه ميتواند ميزان قدرت و عملكرد استخوان شمارا بهبود بخشد.
ليمو
ليموها حاوي ۷۷ ميليگرم ويتامين C در ۱۰۰ گرم هستند كه يك ليمو متوسط ۹۲ درصد مصرف موردنياز روزانه براي ويتامين C را تامين ميكند. ويتامين C داراي خواص آنتياكسيداني قوي است و ميتواند ميوه و سبزيجات بريده شده شمارا از قهوهاي شدن و تجزيه شدن حفظ كند.
توتفرنگي
توتفرنگي حاوي ۵۹ ميليگرم ويتامين C درهر ۱۰۰ گرم است. يك فنجان توتفرنگي تكهتكه شده ۸۹ ميليگرم ويتامين C را فراهم ميكند. اين ميوه مغذي ميتواند بهسلامت قلب و مغز شما كمك كند.
پرتقال
پرتقال حاوي ۵۳ ميليگرم ويتامين C درهر ۱۰۰ گرم است. يك پرتقال متوسط ۷۰ ميليگرم ويتامين C را تامين ميكند، ساير مركبات مانند گريپ فروت، نارنگي و ليموترش نيز منابع خوبي براي اين ويتامين هستند.
گوجه فرنگي
اغلب افرادي كه به مواد مغذي خوراكيها اهميت ميدهند، گوجه فرنگي را تنها بهعنوان معدن ليكوپن ميشناسند كه خصوصيات آنتياكسيداني دارد. البته يكي ديگر از آنتياكسيدانهاي گوجه فرنگي ويتامين C است، بهطوريكه يك گوجه متوسط ميتواند نيمي از ويتامين C مصرف روزانهي ما را تامين كند، درحاليكه تنها ۲۸ كالري دارد و از اين بابت ميتوان روي سلامت آن خيلي حساب باز كرد.
پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت ميكنيم مطلب روزانه چقدر ويتامين C مصرف كنيم؟ را بخوانيد.