چه غذاهايي براي كيست تخمدان مضر است؟

۱۴ بازديد

كيست تخمدان در زنان بسيار متداول است و تعدادي كيست به طور طبيعي در هر سيكل ماهانه ايجاد مي‌شود كه ممكن است با كمي درد در ناحيه شكم يا لگن همراه باشند.

پيشگيري از كيست تخمدان

كيست تخمدان در زنان يكي از شايع‌ترين مسائل پزشكي است كه مي‌تواند نگراني زيادي به وجود آورد. رژيم غذايي عامل تعيين‌كننده‌اي در احتمال ايجاد كيست تخمدان در زنان است. در ادامه اين مطلب از مجله دلتا با ما همراه باشيد تا بر طبق جديدترين اطلاعات پزشكي بررسي كنيم كه خوردن چه غذاهايي در پيشگيري از كيست تخمدان تاثيرگذار است.

برخي مواد غذايي موجب كوچك شدن يا پيشگيري از كيست‌هاي تخمدان مي‌شوند درحالي‌كه غذاهاي مضر براي كيست مي‌توانند به رشد و گسترش آن‌‌ها كمك كنند.

كيست تخمدان و سبك زندگي چيست؟

سبك زندگي و رژيم غذايي نقش مهمي در شدت بروز علائم كيست تخمدان دارد. آگاهي به آن‌كه چه غذاهايي براي كيست خوب نيست و اين‌كه خوردن چه چيزي باعث كيست تخمدان مي‌شود، براي مقابله با اين بيماري لازم است.

كيست تخمدان

چه غذاهايي براي كيست تخمدان مضر است؟

مواد غذايي حاوي چربي‌هاي ترانس

تحقيقات انجام‌گرفته حاكي از آن است كه مصرف بالاي چربي‌هاي ترانس ارتباط مستقيمي با تشكيل كيست‌هاي تخمداني دارد. چربي‌هاي ترانس به مقدار زيادي در غذاهاي حاضري، سرخ‌شده و فرآوري شده وجود دارند. اين موارد جز غذاهاي مضر براي كيست تخمدان محسوب مي‌شوند.

مواد غذايي داراي گلوتن

يكي ديگر از مواد غذايي مضر براي كيست تخمدان گلوتن است كه در گونه‌هاي سرد سيري غلات مانند گندم و جو وجود دارد. تحقيقات انجام‌گرفته حاكي از آن است كه حذف گلوتن از رژيم غذايي مي‌تواند موجب كاهش درد در زنان مبتلا به كيست تخمدان شود.

مواد غذايي محرك و التهاب زا

برخي از مواد غذايي كه در تنظيم هورمون‌هاي بدن به‌ويژه استروژن اثرگذار هستند، مي‌توانند شرايط را براي زنان مبتلا به كيست تخمدان دشوارتر كنند. الكل، كافئين، گلوتن، گوشت قرمز و چربي‌هاي اشباع ازجمله مواد خوراكي محرك و التهاب زا هستند. همچنين، بهتر است از مصرف زياد كربوهيدرات‌هاي تصفيه‌شده كه التهاب و مقاومت به انسولين را در بدن تشديد مي‌كنند، اجتناب كرد.

چه غذاهايي براي كيست تخمدان مفيد است؟

پس از بررسي اين‌كه چه غذاهايي براي كيست تخمدان مضر است، نوبت به شناخت غذاهاي جايگزين و مفيد مي‌رسد. غذاهاي مفيد براي كيست تخمدان به تنظيم سطح هورمون‌ها كمك مي‌كنند و از اين طريق علائم بيماري را تضعيف مي‌سازند.

مواد غذايي فيبردار

اصلي‌ترين علت تشكيل كيست تخمدان، هورمون استروژن است كه نقش اصلي را در تقسيم و تكثير سلول‌هاي جدار رحم و سلول‌هاي تخمداني بر عهده دارد. رژيم غذايي پر فيبر، ميزان جذب مجدد استروژن را در بدن كاهش مي‌دهد و به تنظيم سطح هورمون‌ها كمك مي‌كند. ميوه‌ها و سبزيجات بهترين منبع فيبر براي اين منظور هستند.

غذاهاي پروتئين‌دار بدون چربي

غذاهاي پروتئين‌دار بدون چربي بسيار مغذي هستند و به حفظ تعادل وزن بدن و تنظيم سطح هورمون‌ها كمك مي‌كنند. با وجود اين‌كه منابع پروتئين بدون چربي مانند مرغ و ماهي فيبر لازم را تامين نمي‌كنند اما گزينه غذايي سالمي براي زنان داراي كيست تخمدان هستند.

مواد غذايي حاوي امگا ۳

امگا ۳ به كنترل اختلالات هورموني در بيماري كيست تخمدان كمك مي‌كند. ماهي‌هاي چرب مانند سالمون و ساردين گزينه مناسبي براي جذب حداكثري اسيدهاي چرب امگا ۳ هستند. دانه‌هاي كتان نيز كه حاوي امگا ۳ هستند، مي‌توانند در كاهش سطح هورمون‌ آندروژن موثر باشند.

مواد غذايي ضدالتهاب

مواد غذايي ضدالتهاب در كاهش درد ناشي از كيست تخمدان تاثير مثبتي دارند. برخي از غذاها و ادويه‌هاي ضدالتهابي شامل گوجه‌فرنگي، زردچوبه، كلم پيچ، روغن‌زيتون و بادام مي‌شوند. علاوه بر اين‌ها، چاي بابونه خواص آرام‌بخش و تسكين‌دهنده دارد و در كاهش دردها و علائم كيست تخمدان موثر است.

مواد غذايي مفيد در كيست تخمدان

پيشنهاد مطالعه: از شما دعوت مي‌كنيم مطلب مواد غذايي مفيد و مضر براي سنگ كليه را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.