مهمترين خاصيت زيتون كه همهي خواص ديگر را تحت شعاع خود قرار ميدهد، حفظ سلامت قلب است.
فوايد زيتون براي همه آشكار است. اين ميوههاي كوچك فوقالعاده، توانايي ايجاد تغييرات بزرگي را در سلامتي شما دارند، مهمترين خاصيت آن حفظ سلامت قلب است. همراه مجله دلتا باشيد، تا پاسخ سوال خواص زيتون چيست را بدانيد.
خواص زيتون چيست ؟
زيتون و سلامت قلب
زيتونها سرشار از اسيدهاي چرب تك غيراشباع هستند. اين اسيدهاي چرب در واقع نوعي چربي هستند كه موجب كاهش LDL (كلسترول بد) و در عين حال حفظ HDL (كلسترول خوب) ميشوند. از طرفي خواص آنتياكسيداني بسيار قوي پليفنولهاي موجود در زيتون از استرس اكسيداتيو و التهاب مزمن كه از عوامل مهم ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي هستند، محافظت ميكنند.
زيتون و بهبود جريان خون
تركيبات گياهي موجود در زيتون ميتوانند توليد اكسيد نيتريك را افزايش دهند و در نتيجه عملكرد عروقي را با افزايش جريان خون به سمت عضلات شما بهبود بخشند. اين اتفاق هم براي سلامت كوتاه مدت و هم درازمدت شما سودمند است.
زيتون و رفع التهاب
پليفنولهاي موجود در انواع زيتون ميتوانند به كاهش التهاب مزمن با ممانعت از شروع آسيبهاي بافتي در اندامها كمك كنند. زيتونها به دليل نقش اصليشان در رژيمهاي مديترانهاي كه بر پايهي سبزيجات، ميوهها و دانههاي كامل هستند و به سلامت بدن كمك ميكنند، به خوبي شناخته شدهاند. به همين دليل مهم است كه بر مصرف آنها در رژيم غذاييتان چه به عنوان ميان وعده و چه به عنوان يك وعدهي غذايي كامل تمركز كنيد.
زيتون و تقويت استخوانها
پليفنولهاي موجود در زيتون همچنين ميتوانند با كاهش تخريب بافتي، باعث افزايش تراكم استخوانها شوند. علاوه بر اين، ديده شده است كه رژيمهاي مديترانهاي با خطر كمتر شكستگي استخوانها در افراد مسن همراه هستند.
زيتون و بهبود سلامت مغز
اين ميوه حاوي ويتامين E، يعني آنتياكسيدان مرتبط با ادراك بهتر است و مصرف آن موجب كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي شناختي ميشود. علاوه بر اينها ديده شده است رژيمهاي غذايي كه به روغن زيتون به عنوان منبع اصلي چربي تكيه ميكنند با خطر كمتر ابتلا به بيماري آلزايمر مرتبط هستند.
زيتون و ايجاد حس خوشايند سيري
با مصرف روغن زيتون هنگام پخت و پز ميتوانيد با تغذيه سالم، احساس سيري خوشايندي نيز داشته باشيد. چربيهاي خوش طعم موجود در زيتون موجب ميشود كه شما مدت زمان طولانيتري احساس سيري داشته باشيد و در نتيجه كمتر به سمت خوراكي ناسالم برويد.
زيتون و كاهش خطر ابتلا به برخي سرطانها
فوايد ميوهها و سبزيجات هنگامي كه در وعدههاي غذايي و ميان وعدههاي مختلف استفاده ميشوند، به خوبي نمايان است. غذاهاي داراي آنتياكسيدان بالا مانند زيتون ميتوانند شانس ابتلا به برخي سرطانها را هم از طريق محافظت از DNA سلولي كه به طور بالقوه از رشد تومور جلوگيري ميكند و هم از طريق كاهش استرس اكسيداتيو، كاهش دهند.
زيتون و تنظيم قند خون
مصرف روغن زيتون ميتواند موجب كاهش قند خون مخصوصا حدود دو ساعت بعد از مصرف غذا به وسيلهي عملكرد مناسب انسولين شود. اسيدهاي چرب اولئيك كه موجب حفظ سلامت قلب ميشوند و همچنين پلي فنولهاي موجود در زيتون نيز ميتوانند كمك كننده باشند. تحقيقات نشان ميدهد رژيمهاي غذايي حاوي چربيهاي تك غيراشباع بالا و غني از آنتياكسيدانها ميتوانند خطر ابتلا به ديابت نوع ۲ را كاهش دهند.
زيتون و افزايش جذب ساير مواد مغذي
اضافه كردن يك قاشق غذاخوري روغن زيتون به سالاد و يا تفت دادن خيلي سبك و مختصر سبزيجات سبز در آن، ميتواند به دريافت بيشتر كاروتنوئيدها، كه براي سلامت چشم و كاهش طول مدت بيماري مفيد هستند، كمك كند.
پيشنهاد مطالعه: مطلب ترك پوستي چيست و چگونه آن را درمان كنيم را در مجله دلتا بخوانيد.