بسياري از افراد هنگام خوردن سيب، پوست آن را جدا ميكنند. غافل از اينكه پوست سيب خواص فراواني دارد كه با دور ريختن آن از اين خواص عالي بيبهره خواهند ماند.
جوشانده پوست سيب براي مشكلات سلامتي مختلف، مفيد و موثر است و همچنين سرشار از ويتامين ها و مواد معدني است. پوست سيب آنقدر مزايا و فوايد دارد كه از دور ريختن آن پشيمان خواهيد شد. براي شناخت خواص شگفت انگيز اين جوشانده با مجله دلتا همراه باشيد.
خواص پوست سيب
اگر دوست نداريد سيب را با پوست ميل كنيد ميتوانيد با پوست آن جوشانده يا دمنوش تهيه كنيد. در ادامه به برخي خواص اين جوشانده مفيد ميپردازيم.
منبع ويتامين
اين دمنوش يك منبع بسيار عالي از ويتامين C و ويتامين A است كه ميتواند براي سلامت چشم و پوست شما بسيار مفيد باشد. ويتامينهاي موجود در پوست سيب ميتوانند سيستم ايمني بدن را تقويت كنند.
منبع مواد معدني
دمنوش پوست سيب حاوي روي، سديم، منيزيم و مقدار كافي از آهن است. اين مواد معدني براي ساختار سالم استخوان و دندان بسيار مفيد هستند. همچنين اسيد فوليك و آهن موجود در آن بخصوص براي خانم ها بسيار مفيد است.
فيبر بالا
پوست سيب منبع زيادي از فيبر خوراكي است. اين مقدار فيبر، براي سيستم قلبي و عروقي مفيد است و سلامت دستگاه گوارش را تضمين ميكند.
آنتي اكسيدان
پوست سيب سرشار از آنتي اكسيدان هاي طبيعي است كه ميتوانند با راديكالهاي آزاد مبارزه كنند.
درمان مشكلات تنفسي و ريوي
مصرف جوشانده پوست سيب به گفته متخصصان ممكن است بر بهبود عملكرد ريهها تاثير زيادي بگذارد. پوست سيب داراي ميزان قابل توجهي از كوئرستين است. كوئرستين در جلوگيري از آسيب بافت مغز و مشكلات تنفسي بسيار مفيد است و ميتواند باعث كاهش خطر ابتلا به آلزايمر شود.
كنترل قند خون
پوست سيب به عنوان يك باز دارنده فعاليت آنزيمهاي مسئول قند خون عمل ميكند و مانع تجزيه نشاسته ميشود. در نتيجه با اثر بر ترشح قند در خون، سطح قند خون را كاهش ميدهد.
جلوگيري از سنگ صفرا
جوشانده پوست سيب سرشار از فيبرهاي غني شده است و براي جلوگيري از تشكيل سنگ صفرا يك گزينه ايده آل است.
محافظت از سرطان
آنتي اكسيدانهاي موجود در پوست سيب براي جلوگيري از سرطانهايي مانند سرطان پروستات و پستان بسيار مفيد است. همچنين رشد سلول هاي سرطاني را كند ميكند.
كاهش وزن
مواد طبيعي موجود در پوست سيب ميتوانند بدن را از چاقي و اثرات مضر آن محافظت كنند.
طرز تهيه جوشانده و دمنوش پوست سيب
براي تهيه جوشانده و دمنوش پوست سيب؛ به آب، چوب دارچين، پوست ليمو رنده شده و عسل نياز داريم. ابتدا پوست سيب، دارچين و آب را در يك قوري بريزيد و بگذاريد تا جوش بيايد. سپس زير شعله را كم كنيد و بگذاريد تا حدود ۱۰ دقيقه ديگر بجوشد. پس از آن پوست ليمو رنده شده را به آن اضافه كنيد و بگذاريد چند دقيقه ديگر بجوشد. در نهايت جوشانده را از شعله برداشته و ميتوانيد با مقداري عسل شيرين كرده و ميل كنيد.
پيشنهاد مطالعه: مطلب ارزان ترين منابع پروتئين را دست كم نگيريد! را بخوانيد.