با مطالعه اين مطلب، خواص يكي از مهمترين موادغذايي را خواهيد يافت. گندم به عنوان رايجترين محصول در جهان شناخته ميشود.
موادغذايي حاصل از گندم، كاربرد فراواني دارند. از جمله اين موادغذايي ماكاروني، بيسكويت، شيريني، نان و كيك است. در اين مطلب از مجله دلتا، با خواص گندم براي سلامتي آشنا خواهيد شد.
خواص گندم براي سلامتي
چاقي
گندم براي كساني كه قصد تثبيت وزن دارند، مناسب است. مصرف گندم به كاهش وزن نيز كمك ميكند.
سوخت و ساز
غلات كامل مثل گندم، اختلالات سوخت و ساز را برطرف ميكنند. موادغذايي ناسالم سبب ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي ميشوند. در حالي كه چربيهاي مفيد خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را كاهش ميدهند. تمامي اين فرايندها در بهبود سوخت و ساز موثر هستند.
ديابت و گندم
مصرف گندم با منيزيم موجود در آن، سبب تعادل قند خون ميشود. افراد مبتلا به ديابت، ميتوانند از منابع خوشمزه گندم مصرف كنند.
التهاب
پيشگيري از التهاب يكي از فوايد مصرف گندم است. چغندر و اسفناج نيز اين خاصيت را دارند. براي كاهش دردهاي روماتيسم، ميتوان از گندم كمك گرفت. گندم مانع بروز پوكي استخوان، بيماريهاي قلبي و آلزايمر ميشود.
معده و روده
سبوس گندم داراي فوايد بينظيري است. گندم با داشتن سبوس، از ترشح اسيد صفرا و سرطان روده بزرگ جلوگيري ميكند.
سرطان
سبوس گندم عاملي ضدسرطان است كه مانع سرطان سينه ميشود. شما با مصرف سبوس گندم، از سرطان سينه در امان خواهيد بود. گندم ترشح هورمونهاي اضافي و خطر سرطان سينه را كاهش ميدهد.
فيبر موجود در گندم سبب پيشگيري از سرطان سينه ميشود. براي جلوگيري از سرطان سينه، گندم را در دوران يائسگي مصرف كنيد.
آسم كودكان
امروزه آسم در كودكان شايع شده است. شانس ابتلا به آسم در كودكان با مصرف گندم، كاهش مييابد. گندم منيزيم و ويتامينهاي متنوعي دارد. اين تركيبات در پيشگيري از آسم موثر است.
بيماري هاي قلبي و عروقي
گندم، توت، آجيل و سبزيجات تركيبات مفيدي براي قلب دارند. اين مواد گياهي، سبب كاهش ريسك بيماريهاي قلبي ميشود.
مصرف غلات كامل مانند نان گندم، يكي از راههاي پيشگيري از حمله قلبي است. گندم با فيبر فراوان، سبب كاهش فشار خون ميشود. ويتامين ب و منيزيم در گندم، احتمال حمله قلبي را كاهش ميدهند.
پيشنهاد مطالعه: در صورت تمايل، براي دانستن نكات سلامتي بيشتر، با تغذيه سالم از بيماري قلبي در امان بمانيد! را مطالعه نماييد.