با تغذيه سالم از بيماري‌ قلبي در امان بمانيد!

۱۱ بازديد

موادغذايي يكي از عومل مهم در سلامت قلب است. با انتخاب موادغذايي مناسب مي‌توان تا ميزان زيادي سلامت قلب را تضمين كرد.

موادغذايي مناسب براي بيماري هاي قلبي

انتخاب رژيم غذايي سالم، يكي از راه‌هاي مهم در پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و عروقي است. افزايش بيماري‌هاي قلبي و عروقي در سال‌هاي اخير اهميت رژيم غذايي را دوچندان مي‌كند. در ادامه اين مطلب از مجله دلتا موادغذايي مناسب براي بيماري هاي قلبي معرفي مي‌شوند.

ميوه و سبزيجات

مصرف ميوه و سبزيجات از جمله موادغذايي مناسب براي بيماري هاي قلبي است. ميوه و سبزيجات داراي كالري كمتر، فيبر و آنتي‌اكسيدان‌ بيشتر، سلامت قلب و عروق را افزايش ميدهند. سبزيجات و ميوه‌ها سديم كم و پتاسيم فراوان دارند. افرادي كه تا ۸ واحد ميوه در روز مي‌خورند، ۳۰٪ كمتر در معرض ابتلا به سكته قلبي قرار دارند.

حبوبات

  •  مصرف لوبيا باعث كاهش وزن و فشارخون مي‌شود.
  • مصرف حبويات با جذب كربوهيدرات‌ و كنترل قند خون براي درمان ديابت مناسب است.

غلات

مصرف دانه‌هاي غلات كامل سبب كاهش بيماري قلبي، كاهش كلسترول خون و فشارخون مي‌شوند. مصرف غلات در كاهش ابتلا به بيماري‌هاي قلبي اثر مثبت دارد. سبوس جو دو سر و برنج كلسترول بد خون را كاهش مي‌دهند. مردم به‌اندازه كافي جو را مصرف نمي‌كنند. فيبر گندم اين مزيت را ندارند. نان گندم به دليل داشتن نمك باعث افزايش فشارخون مي‌شوند.

آجيل‌ها:

 آجيل سرشار از :

  • كربوهيدرات‌هاي پيچيده
  • فيبر
  • پروتئين
  • ويتامين‌ها
  • چربي‌هاي غيراشباع
  • مواد مغذي بدون سديم
  • پلي‌فنل

انواع آجيل ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را ۳۰ درصد و سكته قلبي را ۵۰ درصد كاهش مي‌دهد. دانههاي روغني با فيبر فراوان، اثر سيركنندگي دارند و مانع چاقي مي‌شوند. آجيل‌ حاوي كالري زيادي است كه بايد در مصرف آن‌ها احتياط كرد. مصرف روزانه ۲۵ گرم آجيل خام توصيه مي‌شود.

گوشت و فراورده‌هاي گوشتي

پزشكان توصيه مي‌كنند، گوشت سفيد را جايگزين گوشت قرمز كنيد. بيماران مبتلا به نارسايي قلبي بايد در مصرف گوشت قرمز دقت كنند. گوشت قرمز باعث توليد پلاك چربي در رگ‌هاي خوني مي‌شود. درنتيجه خطر مرگ‌ومير را افزايش مي‌دهد.

فراورده‌هاي گوشتي داراي مواد افزودني مانند نمك، نيتريت و نيترات‌ است. افزودني‌ موجود در محصولات گوشتي سلامت قلب و عروق را تهديد مي‌كند.

غذاي دريايي

مصرف بيش از ۳ گرم ماهي‌هاي چرب مانند تن ماهي، باعث كاهش احتمال كرونر قلب مي‌شود. مصرف دو وعده ماهي در هفته ريسك بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهد.

پيشنهاد مطالعه: براي يافتن اطلاعات درباره سلامتي ۹ تاثير عالي تخم كتان در سلامتي و لاغري را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.