ضررهاي گوشت به ويژه گوشت قرمز در ابتلا به سرطان ثابت شده است. از اين رو توصيه ميشود، مصرف گوشت قرمز را تا جاي ممكن محدود كنيد.
گوشت قرمز باعث بيماريهاي مختلفي ميشود. يكي از شايعترين ضررهاي گوشت قرمز، ابتلا به سرطان روده بزرگ است. در اين مطلب از مجله دلتا با ضررهاي مصرف گوشت آشنا خواهيد شد.
انواع سرطان ناشي از گوشت قرمز
سرطان روده بزرگ
تحقيقاتي در آمريكا نشان داد، كساني كه گوشت قرمز بيشتري مصرف ميكنند، بيشتر در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
دانشمندان عوامل موثر در سرطان با مصرف گوشت قرمز را يافتند. در گوشت سرخ شده يا كبابي مواد سرطانزا حين پخت توليد ميشوند. جالب است اين مواد در ماهي كبابي و گوشت سفيد پخته نيز وجود دارند.
آهن گوشت قرمز دو برابر گوشت مرغ و ماهي است. آهن گوشت قرمز باعث آسيب به سلولهاي پوششي روده و رشد سلولهاي سرطاني ميشود.
سرطان پانكراس
مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پانكراس (لوزالمعده) را نيز افزايش ميدهد. گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پانكراس را ۵۰ درصد افزايش ميدهد.
ضررهاي مصرف گوشت قرمز
خوردن گوشت قرمز خطرات ديگري نيز دارد. مثلا گوشت قرمز حاوي اسيدهاي چرب اشباع فراواني است كه باعث بيماريهاي قلبي ميشود.
از سوي ديگر مصرف گوشت قرمز سبب ابتلا يا تشديد بيماري نقرس ميشود. در نقرس اسيد اوريك خون افزايش مييابد و سبب درد شديد ميشود.
مصرف زياد گوشت قرمز خطر ابتلا به روماتيسم مفصلي را نيز افزايش ميدهد.
احتمال ابتلا به سرطان غدد لنفاوي، سرطان كيسه صفرا و سرطان پروستات با مصرف گوشت قرمز ارتباط مستقيم دارد.
گوشت كمتر، طول عمر بيشتر
پزشكان مصرف حداكثر ۸۰ تا ۹۰ گرم گوشت در روز را كافي ميدانند، ولي بيشتر از آن توصيه نميشود. بيشتر مردم گوشت گاو و گوساله را بيشتر مصرف ميكنند. در طب سنتي مصرف گوشت قرمز كمتر توصيه شده است. سرطان روده بزرگ، سرطان سينه و نقرس در معرض كساني است كه گوشت زيادي ميخورند.
سرانه مصرف گوشت روزانه در ايران حدود ۸۰ گرم است.
مصرف ميوهجات و سبزيجات تازه سلامت شما را تضمين ميكنند. پس چرا به جاي گوشت قرمز و سفيد، اين مواد رنگي، متنوع و تازه را مصرف نكنيم؟! پزشكان توصيه ميكنند، در روز حداقل ۵ واحد ميوه و سبزيجات تازه را در رژيم غذايي خود قرار دهيد.
پيشنهاد مطالعه: براي دانستن نكات سلامتي بيشتر ميتوانيد خواص شگفتانگيز مويز براي سلامتي! را مطالعه كنيد.