اگر از طرفداران كلوچه، حلوا و شيرينيهاي سنتي باشيد، احتمالا ميدانيد كه طعم ويژهي آنها بيشتر از هر ادويهي ديگري بهدليل وجود هل است.
هل يكي از ادويهجات معطر است كه بهعنوان ملكه ادويهها شناختهشده است و يكي از گرانقيمتترين ادويهها است كه پس از زعفران و وانيل در رتبه سوم قرار دارد. بد نيست بدانيد خواص هل فقط به معطر كردن خوراكيها محدود نميشود و كاربردهاي درماني بسيار زيادي دارد. با ما در مجله دلتا همراه باشيد تا خواص هل براي سلامتي را بررسي كنيم.
جلوگيري از سرطان روده بزرگ
سرطان، به ويژه سرطان روده بزرگ و مقعد (كولوركتال) يكي از علل اصلي مرگومير در سراسر جهان است. هزينههاي سرسامآور درمان سرطان و عوارض جانبي اين درمانها پژوهشگران را برآن داشته است تا به فكر يافتن جايگزينهايي براي اين درمانها باشند.
مطالعات انجامشده در موسسه ملي سرطان در هند نشان دادهاند، رژيم غذايي كه در آن بهاندازه كافي از هل استفاده شود ميتواند تا بيش از ۴۸% در پيشگيري از سرطان كولوركتال مؤثر باشد.
خواص ضدميكروبي
هزاران سال است كه هل را بهعنوان عنصر ضدعفونت ميشناسند. در علم مدرن، به اين خاصيت، خاصيت ضدميكروبي گفته ميشود. آزمايشات نشان دادهاند كه روغن هل ميتواند رشد و گسترش برخي از ميكروبهاي بسيار خطرناك را كه معمولا سبب مسموميت مواد غذايي ميشوند مهار كند.
بيماريهاي دهان و دندان
طب سنتي چيني و هندي از قرنها قبل، براي رفع مشكلات دندان از هل استفاده كردهاند. از زمان اختراع آنتيبيوتيك تاكنون، مطالعات متعددي عوارض جانبي اين داروها را نشان دادهاند. يكي از مهمترين عوارض جانبي آنتيبيوتيكها، ازبين بردن باكتريهاي پروبيوتيك مفيد در روده است.
يكي از فوايد استفاده از ادويهجات مانند هل اين است كه ميكروبهاي عفوني را مهار ميكنند؛ بدون اينكه باكتريهاي پروبيوتيك را ازبين ببرند. مطالعات انجامشده متعددي خواص ضدميكروبي هل را تاييد كردهاند.
سلامت قلب و عروق
براساس پژوهشهاي انجامشده، استفاده از هل به مقدار مناسب براي بيماران مبتلا به بيماري قلبي و عروقي منجر به كاهش ضربان قلب و كنترل ريتم آن ميشود و فشارخون بالا را نيز كنترل ميكند. مواد مغذي موجود در هل، از افزايش چربي در بدن جلوگيري ميكند.
سمزدايي بدن
فرايندهاي متابوليك در بدن سبب آزاد شدن سموم و راديكالهاي آزاد ميشوند. اگر اين سموم دفع نشوند، در بدن انباشته ميشوند و ميتوانند سبب ابتلا به بيماريهايي مانند سرطان و پيري زودرس شوند. هل مانند يك عامل سمزدا عمل ميكند. روغنهاي ضروري و محتواي بيوشيميايي هل، اثرات ضدسمي دارند.