يكي از خوراكيهاي محبوب و مفيد پاييز و زمستان كدو حلوايي است، كه ميتوان به شيوههاي متنوع از آن در تغذيه روزانه استفاده كرد.
كدو تنبل در دسته سبزيجات پاييزي و زمستاني قرار دارد كه در حال حاضر به وفور در بازار وجود دارد. حيف است كه به خواص اين كدوي خوشرنگ توجه نكنيم. جالب است بدانيد سبزيجات نارنجي رنگ براي سلامت قلب مفيد هستند. در اين مطلب از مجله دلتا به صورت مختصر به تاثيرات كدو حلوايي بر سلامتي ميپردازيم.
تاثيرات كدو حلوايي بر سلامتي
۱. تقويت بينايي
يك فنجان كدو حلوايي پخته يا پوره آن، بيش از ۲۰۰ درصد نياز روزانه بدن به ويتامين A را فراهم ميكند، كه اين مقدار ويتامين براي تقويت بينايي بسيار مفيد است.
رنگ نارنجي كدو تنبل به دليل كاروتنوئيدها است كه بدن براي تقويت بينايي به آن( ويتامين A) نياز دارد.
۲. تناسب اندام
كدو حلوايي يكي از بهترين منابع فيبر است و ميتوان گفت هر فنجان آن ۳ گرم فيبر و تنها ۴۹ كالري دارد. داشتن كدو در رژيم غذايي شما به نفع شماست، زيرا براي مدت طولاني شما را سير نگه ميدارد.
رژيم غذايي سرشار از فيبر، شما را بيشتر سير نگه ميدارد و اجازه نميدهد بيش از اندازه غذا ميل كنيد، چه خوراكي بهتر از اين براي لاغر شدن سراغ داريد؟!
۳. كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي
دانههاي روغني مانند تخمه كدو حلوايي سرشار از تركيبات گياهي و شيميايي بهنام فيتواسترول هستند كه كلسترول بد (LDL) را كاهش ميدهند. در صورتي كه چربي خون شما نرمال است، خطري براي سلامت قلب شما وجود ندارد.
۴. كاهش خطر ابتلا به سرطان
كدو حلوايي نيز مانند ساير سبزيجات نارنجي رنگ حاوي آنتياكسيداني به نام بتاكاروتن است كه نقش مهمي در پيشگيري از سرطان دارد. از طرفي تخمه اين نوع كدو سلاح قدرتمندي در مبارزه با سلولهاي سرطاني است.
۵. پوست
دانههاي كدو حلوايي با خنثي كردن راديكالهاي آزاد بدن را در برابر سلولهاي سرطاني مقاوم و به پيشگيري از چروك پوست كمك ميكنند.
۶. بهبود خلق و خو
آجيل و تخمه يكي از اسباب پذيرايي ما ايرانيها و تخمه كدو نيز در اين شرايط از بهترين خوراكيها است. تخمه كدو تنبل تريپتوفان دارد كه خلق و خو را بهبود ميبخشد. يك مشت تخمه كدو در توليد سروتونين (عامل تنظيم خلقوخو) نقش مهمي دارد.
۷. ريكاوري عضلات
موز به عنوان منبع انرژي طرفداران زيادي دارد، اما يك فنجان كدو حلوايي(۵۴۶ ميليگرم پتاسيم) نسبت به موز (۴۲۲ ميليگرم پتاسيم) برتري دارد. پتاسيمِ به تعادل الكتروليتهاي بدن پس از ورزش يا فعاليت سنگين كمك ميكند و عملكرد عضلات را بهبود ميبخشد.
۸. تقويت سيستم ايمني
يك فنجان كدو تنبل پخته منبع عالي ويتامين C است كه نزديك به ۲۰ درصد نياز روزانه زنان را تامين ميكند. اين در حالي است كه مقدار ويتامين C مورد نياز در مردان كمي بيشتر است.