خواص نارنگي خيلي بيشتر از آن است كه بخواهيم در چند خط خلاصه كنيم. با ما همراه باشيد.
مواد مغذي فراوان موجود در نارنگي، باعث تقويت استخوانها و تمدد اعصاب ميشود. علاوهبر اين، مولكولهاي زيستفعال نارنگي، آن را به ميوهاي ضدسرطان تبديل كرده است و به عملكرد بهتر مغز هم كمك ميكند. در اين مطلب از مجله دلتا درباره خواص نارنگي براي سلامتي آشنا ميشويد.
از پوست مراقبت ميكند
خواص نارنگي براي پوست، بهخاطر مقدار فراوان ويتامين C در اين ميوه است. مطالعات علمي بر نقش ويتامين C روي سنتز كلاژن قابل توجه هستند؛ كلاژن پروتئين بسيار مهمي براي حفظ سلامت پوست است. خواص آنتي اكسيداني ويتامين C موجود در نارنگي ، به حفظ پوست از آسيب اشعه UV كمك ميكند و براي تجديد حيات پوستهاي پير مفيد است. علاوه بر اينها، به كاهش تشكيل چينوچروك كمك كرده، پوست آسيبديده را بازسازي ميكند و در حفظ سلامتي و جواني پوست هم مؤثر است.
براي مغز خوب است
نارنگي منبع طبيعي ويتامين B9 است؛ به همين خاطر مصرف روزانه و منظم چند نارنگي، عملكرد مغز را تقويت كرده و به كاهش اضطراب و افسردگي هم كمك ميكند. مقدار ويتامين B9 موجود در نارنگي، براي خانمهاي باردار هم مفيد است. اين ويتامين از جنين در برابر نقصهاي لولههاي عصبي محافظت ميكند.
استخوانها و ماهيچهها را تقويت ميكند
خوردن نارنگي آبدار، به قوي و سالم نگهداشتن استخوانها كمك ميكند؛ زيرا كلسيم و فسفر دارد. اين مواد معدني براي همه گروههاي سني مهم بوده و نقش مهمي در انقباض عضلاني ايفا ميكنند.
دستگاه ايمني را تقويت ميكند
مصرف نارنگي ، به بهبود توانايي بدن در مقابله با بيماريها و تقويت دستگاه ايمني كمك ميكند. دستگاه ايمني قوي، از ايجاد طيفي از عفونتها جلوگيري ميكند و در كاهش شدت بيماريهاي خطرناك موثر است؛ به اين خاطر كه وجود ويتامين C فراوان و ساير مواد شيميايي گياهي در نارنگي ، باعث حفاظت آنتياكسيداتيو در مقابل آسيبرساندن راديكالهاي آزاد ايجادشده طي سوختوساز انرژي ميشوند.
به هضم بهتر كمك ميكند
نارنگي منبع خوبي از فيبر است؛ اين ماده به مدفوع حجم داده و هضم را آسانتر كرده و يبوست را كنترل ميكند. فيبر موجود در نارنگي ، با كند كردن فرايند هضم، به جذب بهتر مواد مغذي از غذا هم كمك ميكند. علاوه بر اين، پتاسيم موجود در نارنگي يافا هم به عادي كردن انقباض عضلهها كمك ميكند و باعث حركت بهتر غذا و مدفوع در مسيرهايشان ميشود.
سلامت دستگاه قلبي عروقي را بهبود ميدهد
نارنگي بهخاطر وجود پتاسيم، براي قلب هم خوب است. مصرف نارنگي سرشار از پتاسيم، به عادي كردن آريتمي قلبي يا ضربان نامنظم قلب كمك ميكند و فشارخون را هم در سطح مناسبي نگه ميدارد. حتي ريسك وضعيتهاي خطرناكي همچون سكته را هم كاهش ميدهد.