جو نوعي از غلات است كه ميتوانيد از آن در تهيه نان، نوشيدني، سوپ و غذاهاي مختلف استفاده كنيد.
جو فيبر، ويتامينها و مواد معدني زيادي به بدن ميدهد. همچنين فوايد متعددي براي سلامتي دارد. اگر در رژيم غذايي خود غلات غني شده زيادي مصرف كنيد، ممكن است خطر ابتلا به چاقي، ديابت، بيماري قلبي، بعضي از انواع سرطانها و بيماريهاي مزمن ديگر در شما كاهش پيدا كند. در اين مطلب از مجله دلتا تصميم داريم درباره خواص جو براي سلامتي بدن و پوست صحبت كنيم. تا پايان مطلب در كنار ما باشيد.
سيستم ايمني بدن را تقويت ميكند
جو بتاگلوكان دارد كه نوعي فيبر بوده و غني از آنتياكسيدان است. همچنين مقدار زيادي ويتامين سي دارد كه يك ماده مغذي است و به تقويت سيستم ايمني بدن كمك ميكند. مصرف منظم جو همچنين به فرآيند بهبود زخم سرعت ميبخشد و به بدن براي مقاومت در برابر آنفولانزا و سرماخوردگي كمك ميكند. جو زماني كه همراه با داروهاي آنتيبيوتيك مصرف شود، عملكرد و اثربخشي آنها را بالا ميبرد.
به كاهش وزن كمك ميكند
اگر ميخواهيد وزنتان را كم كنيد، از گنجاندن جو در رژيم غذايي خود غفلت نكنيد. اين نوع غلات سرشار از ويتامينها و مواد معدني ضروري است. همچنين مقدار زيادي فيبر و پروتئين دارد و چربي و قند آن كم است. اين خواص جو آن را به يك گزينه ايدهآل براي كاهش وزن تبديل ميكنند. مهمترين خاصيت جو، وجود فيبر محلول در آن است كه وارد روده ميشود و از جذب چربيها و كلسترول در خون جلوگيري ميكند
فشار خون و سطح كلسترول را كاهش ميدهد
مصرف منظم جو ميتواند به تثبيت فشار خون و پايين آوردن سطح بالاي كلسترول خون كمك كند. جو سرشار از فيبر محلول بوده كه براي كاهش سطح كلسترول بد (LDL) مفيد است. يك مطالعه در سال ۲۰۰۶ به اين نتيجه رسيد افزايش مصرف غلات غني شده كه مقدار زيادي فيبر محلول يا فيبر نامحلول دارند، به كاهش فشار خون و حفظ وزن در محدوده سالم كمك ميكند.
احتمال ابتلا به سرطان را كاهش ميدهد
جو سرشار از فيبر است و ميتواند از طريق بهبود سلامت روده و تقويت سيستم ايمني بدن، از شما در برابر انواع مختلف سرطانها محافظت كند. اين غلات سرشار از ويتامينهاي ب و كلروفيل است كه بدن را سمزدايي ميكنند و سلولهاي سرطاني و راديكالهاي آزاد در بدن را از بين ميبرند. يك تحقيق دانشگاهي به اين نتيجه رسيد كه خوردن غلات غني شده مثل جو ميتواند احتمال ابتلا به سرطان روده و سرطان ركتال را كاهش دهد.
به حفظ سلامت دندانها و استخوانها كمك ميكند
جو حاوي چندين ويتامين و ماده معدني ضروري است كه از جمله آنها ميتوانيم فسفر، منگنز، كلسيم و مس را نام ببريم. تمام اين مواد مغذي براي حفظ سلامت استخوانها و دندانها ضروري هستند. آب جو بهطرز استثنائي كلسيم زيادي دارد؛ به طوريكه ميزان كلسيم آن ۱۱ برابر بيشتر از شير است. اين موضوع به حفظ سلامت و استحكام استخوانها و دندانها كمك ميكند.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند با بادام از كرونا پيشگيري كنيد!