خواص باورنكردني جگر سياه براي سلامتي!

۱۶ بازديد

خواص جگر سياه شامل درمان كم خوني، تقويت بينايي و بالا بردن مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها است. در ادامه با ساير خواص جگر و مضرات آن آشنا شويد.

خواص جگر سياه

جگر سياه يا كبد، سرشار از مقادير زيادي از انواع ويتامين‌ها شامل ويتامينA، C، B12 و ويتامين D است. در ادامه اين مطلب از مجله دلتا درباره خواص جگر سياه صحبت خواهيم كرد.

درمان كم خوني

جگر سرشار از اسيد فوليك و آهن است. پروتئين موجود در جگر سياه در رده پروتئين گوشت قرمز است ولي آهن آن ۲ تا ۳ برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربي است. خواص جگر و فوايد مصرف آن شامل تامين ويتامين‌ها و عناصر غذايي مورد نياز بدن، تقويت كننده‌ قلب و كمك به رفع خفقان يا تپش قلب و بسيار مفيد براي درمان كم خوني است. با اين وجود عليرغم ارزش غذايي بسيار بالاي جگر و خواص آن در درمان بيماري‌ها، بايستي در مصرف آن احتياط نموده و از زياده روي در مصرف جگر و غذاهاي تهيه شده با آن خودداري نمود.

 

خواص جگر (طبيعت و خواص درماني)

از ديدگاه طب سنتي، طبع جگر سياه گرم و تر است. برخي از مهمترين خواص جگر و فوايد مصرف آن عبارتند از:

  • جگر سياه منبع بسيار غني از انواع ويتامين به ويژه ويتامين A محسوب مي‌شود كه از گروه ويتامين‌هاي محلول در چربي است و مصرف آن در سلامت پوست و بالا رفتن مقاومت بدن در برابر عفونت‌ها نقش بسزايي دارد.
  • از فوايد مصرف جگر به دليل ميزان بالاي ويتامينA موجود در آن، بهبود و تقويت بينايي است.
  • مصرف متعادل جگر سياه در حفظ سلامتي مخاط دستگاه تنفسي فوقاني و گوش داخلي بسيار موثر است.
  • يكي از مهمترين خواص جگر و موارد مصرف آن كمك به درمان كم‌خوني و رفع آن، به ويژه براي زنان و دختران نوجوان است. به طور كلي جگر سياه يا همان كبد خون نسبتا زيادي توليد مي‌‌كند؛ بنابراين براي مبتلايان به كم‌خوني توصيه مي‌‌شود.

خواص جگر

مضرات جگر (موارد احتياطي و منع مصرف)

  1. جگر سياه ممكن است سمومي را در خود پنهان كند كه براي بدن خطرناك هستند، بخصوص جگر حيواناتي كه با غذاهاي صنعتي تغذيه شده و رشد كرده‌اند، زيرا جگر، محل ذخيره‌ سموم و مواد زائد موجود در غذاهاست و سم‌زداي بدن است؛ بنابراين در تهيه‌ آن بايد بسيار دقت كرد.
  2. نكته‌ بسيار مهم ديگر اين است كه استفاده از جگر خام يا نيمه پخته بسيار مضر است و به هيچ عنوان توصيه نمي‌شود. جگر خام يا نيمه پخته (به اصطلاح آبدار) مي‌تواند بسياري از ميكروب‌هاي بيماري‌زا را به بدن انتقال دهد. زنان باردار، دختران جوان و بيماران مبتلا به كم‌خوني مزمن كه براي افزايش آهن خون اغلب از جگرهاي آبدار استفاده مي‌كنند، بيشتر در معرض خطر قرار دارند.
  3. هضم جگر بسيار سخت بوده، دير هضم و دفع آن از بدن سخت است. بنابراين لازم است به خوبي پخته شده و در مصرف آن افراط نگردد.
  4. مصرف جگر براي زنان باردار مضر استبا اينكه جگر سرشار از ويتامين‌ها و مواد معدني است اما به دليل بالا بودن سطح ويتامين رتينول در آن مي‌تواند به جنين آسيب وارد كند.

پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت مي‌كنيم به مطالعه مطلب ارزشمند آيا واكسن‌‌ها در مبارزه با كرونا لامبدا موثرند؟

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.