نام علمي اين خشكبار پرونوس دالسيس و بومي مناطق خاورميانه، هند و شمال آفريقاست. همچنين در مناطقي مثل ايران، عربستان سعودي، لبنان، تركيه، سوريه و اردن يافت ميشود. طعم بادام از شيرين تا تلخ قابلتغيير است و هر دو نوع آن در فروشگاهها وجود دارد. اين آجيل خوشمزه، خواص درماني زيادي نيز دارد كه در ادامه به برخي از خواص بادام براي سلامتي اشاره خواهيم كرد. با مجله دلتا همراه باشيد.
تقويت دستگاه ايمني
بدن انسان تركيبات زيادي داردكه باعث حفظ سلامت كلي بدن و قلياييبودن محيط آن ميشود. بادام منبع غني از مواد قليايي است كه براي افزايش قدرت سيستم ايمني بدن بسيار مناسب است كه توانايي ازبينبردن بيماريها را بيشتر ميكند. علاوهبر اينكه ميزان مواد قليايي بادام بسيار بالاست، مقدار زيادي ويتامين E هم دارد كه آنتياكسيداني خيلي قوي است. اين آجيل همچنين راديكالهاي آزاد خطرناك را از بين ميبرد.
تنظيم سطح كلسترول
مصرف مداوم بادام به افزايش سطح كلسترول خوب خون (HDL) كمك ميكند و در كاهش كلسترول بد خون (LDL) موثر است.
بهبود سلامت استخوان
بادام منبع بينظيري از ويتامينها، مواد معدني و مقدار زيادي فسفر است. فسفر تأثير چشمگيري روي قدرت و دوام استخوان و دندان دارد و از بيماريهاي وابسته به سن مانند پوكي استخوان جلوگيري ميكند.
جلوگيري از بيماريهاي قلبي
جلوگيري از ابتلا به بيماريهاي قلبي، يكي ديگر از خواص بادام براي سلامتي است. چربيهاي غيراشباع، پروتئين و پتاسيم موجود در بادام همگي به حفظ سلامت قلب كمك ميكنند. ويتامين اي (E) يك آنتي اكسيدان موثر است و خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را كاهش ميدهد، درحاليكه منيزيم موجود در بادام ميتواند در جلوگيري از حمله قلبي موثر باشد.
مراقبت از پوست
خواص بادام براي مراقبت از پوست بهخوبي شناخته شده است. معمولا براي ماساژ نوزادان از روغن بادام استفاده ميشود. شير بادام بهخاطر تأثيرات مثبتي كه روي پوست دارد، معمولا در بعضي از سوپها مصرف ميشود.
كاهش التهاب
خيلي از مردم تصور ميكنند كه «چربي» كاملا مضر است، اما درواقع اينطور نيست. برخي از اسيدهاي چرب ضروري هستند و مصرف آنها براي سلامت كلي بدن لازم است. بدن نميتواند اين اسيدهاي چرب را بسازد و لازم است كه از طريق منابع غذايي آنها را تامين كنيم. بادام دو نوع اسيد چرب بسيار مهم يعني لينولئيك و لينولنيك اسيد دارد. اين اسيدهاي چرب به كاهش التهابات موجود در بدن كه افراد زيادي از آن رنج ميبرند، كمك ميكند.
تقويت سلامت مغز
بادام سرشار از مواد مغذي است كه براي تكامل و سلامت مغز انسان اهميت دارد. مصرف بادام با افزايش سطح هوش ارتباط زيادي دارد و به همين خاطر از زمانهاي دور به عنوان يك غذاي اصلي براي كودكان درحالرشد استفاده ميشده است. اين خشكبار از ريبوفلاوين و الكارنيتين تشكيل شده است كه ازجمله مواد مغذي براي مغز هستند. بادام فعاليتهاي مغزي را افزايش ميدهد، در ايجاد مسيرهاي عصبي جديد نقش دارد و احتمال ابتلا به بيماري آلزايمر را كاهش ميدهد.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند با رعايت اين ۵ توصيه قاعدگي آساني داشته باشيد!