مصرف هويج خام بهتر است يا پخته؟

۱۳ بازديد

هويج فوايد بسياري براي سلامتي بدن دارد، اما به دليل خواص متفاوت هويج پخته شده و هويج خام، سوال رايجي كه پيش مي‌آيد اين است كه هويج خام بهتر است يا پخته؟

هويج خام بهتر است يا پخته

هويج به عنوان يك سبزي، سرشار از مواد مغذي است كه معمولا به صورت خام يا خرد شده در تهيه انواع سالاد، سوپ‌ها و غذاها كاربرد دارد. اين ماده خوراكي شيرين و خوش‌طعم، با داشتن ويتامين‌هاي زياد، منبع مفيدي براي درمان بسياري از بيماري‌ها است. در اين نوشتار از مجله دلتا به بررسي اين موضوع مي‌پردازيم كه مصرف هويج خام بهتر است يا پخته ؟

هويج خام بهتر است يا پخته ؟

ميزان ويتامين و بتاكارون

مصرف هويج به صورت پخته شده، باعث از بين رفتن ويتامين C موجود در آن مي‌شود، اما بتاكاروتن (بتاكاروتن به‌ عنوان ماده پيش‌ ساز ويتامين A و محلول در چربي در بدن شناخته مي‌شود) موجود در آن، در اثر پختن از بين نمي‌رود. بتاكاروتن موجود در هويج، ماده‌اي حساس به گرما نيست.

ميزان فيبر و هضم آن

هنگامي كه هويج پخته مي‌شود، ديواره‌هاي سلولي بافت گياهي آن نرم شده و هضم آن براي دستگاه گوارش راحت‌تر خواهد بود. بنابراين مصرف هويج پخته براي افرادي كه مشكلات معده دارند بهتر است.

هويج خام يا پخته

نبايد هويج را زياد پخت؛ چرا كه مواد مغذي آن در اثر حرارت زياد از بين خواهد رفت. دقت داشته باشيد كه هويج پخته شده را در دماي اتاق به مدت طولاني (بيشتر از ۵ تا ۶ ساعت) نگهداري نكنيد؛ زيرا باعث به وجود آمدن مواد مضر روي سطح هويج خواهد شد و خاصيت آن از بين مي‌رود.

مصرف هويج پخته نسبت به هويج خام، مزايا و خواص درماني بيشتري دارد؛ چرا كه بتاكاروتن موجود در اين ماده غذايي، بعد از پخت حفظ شده و خواص آنتي‌اكسيداني آن بيشتر مي‌شود.

ميزان آنتي اكسيدان

طبق مطالعات انجام شده، هويج پخته شده، آنتي اكسيدان‌هاي بيشتري از هويج خام دارد. پختن هويج همراه با مقدار كمي روغن، ميزان آنتي‌اكسيدان‌هاي بتاكاروتن و اسيد فنوليك را در هويج افزايش مي‌دهد و همچنين توانايي بدن در جذب اين ماده غذايي پرخاصيت را تا سه برابر افزايش خواهد داد.

پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت مي‌كنيم به مطالعه مطلب ارزشمند درمان سريع سردرد بدون مصرف دارو!

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.