نخود فرنگي از سبزيجات پرطرفدار است. اين ماده بسيار مغذي و حاوي مقدار مناسبي فيبر و آنتياكسيدان است.
جالب است بدانيد، تحقيقات نشان ميدهند كه نخودفرنگي ميتواند در مقابل برخي بيماريهاي مزمن، مانند بيماري قلبي و سرطان، از بدن محافظت نمايد. در اين مطلب از مجله دلتا نگاه دقيقي به خواص نخود فرنگي براي سلامتي خواهيم داشت. با ما همراه باشيد.
قندخون را كنترل ميكند
نخودفرنگي داراي خواص متعددي است كه ميتوانند به كنترل قندخون كمك كنند. اول از اينكه داراي شاخص گلايسمي نسبتا كمي است. اين شاخص سرعت افزايش قندخون بعد از خوردن غذا را اندازهگيري ميكند. تحقيقات ثابت كردهاند رژيمهاي غذايي با شاخص گلايسمي خيلي كم، براي كنترل سطح قندخون مفيد هستند.
به گوارش كمك ميكند
نخودفرنگي داراي مقدار چشمگيري فيبر است كه ثابت شده فوايد زيادي براي گوارش انسان دارد. اول از همه اينكه فيبر، باكتريهاي خوب روده شما را تغذيه ميكند، كه باعث ميشود سالم مانده و از رشد باكتريهاي ناسالم جلوگيري ميكند. اين امر خطر ابتلا به چند مورد معمول از بيماريهاي گوارشي، ازجمله بيماري التهابي روده، سندرم روده تحريكپذير و سرطان روده بزرگ را كاهش ميدهد.
علاوهبرآن، بيشتر فيبر موجود در نخودفرنگي نامحلول است، يعني با آب حل نميشود، بلكه در دستگاه گوارش شما بهعنوان يك «عامل حجيمكننده» عمل ميكند. يعني وزن مدفوع را بيشتر و به عبور سريعتر ضايعات غذايي از دستگاه گوارش كمك ميكند.
بيماري قلبي
نخودفرنگي حاوي مقدار مناسبي مواد معدني همچون منيزيم، پتاسيم و كلسيم است كه براي سلامت قلب اهميت دارند. رژيمهاي غذايي كه مقادير زيادي از اين مواد مغذي دارند، از فشارخون بالا كه عامل مهمي در ابتلا به بيماري قلبي است، جلوگيري ميكنند. اثر مثبتي هم روي سلامت قلب دارند.
فيبر فراوان موجود در نخودفرنگي و ساير حبوبات، سطح كلسترول تام خون و كلسترول بد (LDL) را كاهش ميدهد. هر دوي اين كلسترولها وقتي بالا ميروند، خطر ابتلا به بيماري قلبي را افزايش ميدهند.
سرطان
خوردن مرتب نخود فرنگي خطر ابتلا به سرطان را كاهش ميدهد، اين امر بيشتر بهخاطر آنتياكسيدانهاي موجود در نخودفرنگي و توانايي آنها در كاهش التهاب در بدن صورت ميگيرد.
نخودفرنگي حاوي ساپونين هم است؛ تركيباتي گياهي كه به داشتن اثرات ضدسرطان معروف هستند. چندين تحقيق ثابت كردهاند كه ساپونين در جلوگيري از چندين نوع سرطان مفيد بوده و مانع رشد تومور ميشود.
علاوهبراينها، نخودفرنگي سرشار از چندين ماده مغذي است كه براي تواناييشان در كاهش خطر ابتلا به سرطان معروف هستند؛ ازجمله ويتامين K كه براي كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مفيد است.
ديابت
يكي ديگر از خواص نخود فرنگي براي سلامتي كنترل ديابت است. نخودفرنگي ويژگيهايي دارد كه به كنترل قندخون كمك ميكنند، كه خودِ اين عامل مهمي در جلوگيري و كنترل ديابت است. فيبر و پروتئين موجود در نخودفرنگي، از افزايش سريع سطح قندخون جلوگيري ميكند، كه اين امر باعث ميشود ديابت تحت كنترل قرار بگيرد.
علاوهبراين، شاخص گلايسمي پايين، نخودفرنگي را به ماده غذايي مناسبي براي ديابت تبديل ميكند، چون بعيد است قندخون را افزايش بدهند.
نخود فرنگي مقدار مناسبي منيزيم و ويتامينهاي گروه B و همينطور ويتامينهاي K، A و C هم تامين ميكند. تحقيقات ثابت كردهاند كه همه اين مواد مغذي در كاهش خطر ابتلا به ديابت موثر هستند.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند خواص معجزهگر شيره خرما براي بدن كه نميدانيد!