تمر هندي، نوعي ميوه مناطق گرمسيري است. در سراسر دنيا، از اين ميوه براي تهيه غذاهاي مختلفي استفاده ميكنند و خواص دارويي فراواني دارد.
در اين مطلب با خواص تمر هندي براي سلامتي آشنا ميشويد. اگر ميخواهيد بدانيد تمر هندي چيست، چه خواصي براي سلامتي دارد و نحوه مصرف آن چگونه است، با ما در مجله دلتا همراه باشيد.
تقويت سيستم ايمني
ويژگيهاي آنتياكسيداني تمر هندي در تحقيقات متعددي ثابت شده است. مقدار بالاي آنتياكسيدانها، همچنين سطح بالاي ويتامين c، تمر هندي را به يك ماده فوقالعاده براي تقويت سيستم ايمني بدن تبديل كرده است. بنابراين ميتوانيد از اين خوراكي براي پيشگيري از كرونا از طريق بهبود سيستم ايمني استفاده كنيد. همچنين، تمر هندي ميتواند بدن شما را در برابر عفونتهاي ميكروبي و قارچي حفظ ميكند.
مبارزه با ميكروبها
عصاره تمر هندي، حاوي عناصر طبيعي متعددي است كه تأثيرات ضدميكروبي دارند. در واقع اين ميوه پرخاصيت، ويژگيهاي ضدقارچي، ضدويروسي و ضدباكتريايي دارد. در طب سنتي نيز از آن براي درمان مالاريا استفاده ميكردند. از آنجايي كه اين روزها مقاومت آنتيبيوتيكي افزايش يافته است، محققان در تلاشاند تا از داروهاي گياهي براي مبارزه با باكتريها استفاده كنند.
كاهش وزن
يكي ديگر از خواص تمر هندي براي سلامتي كاهش وزن است. يكي از عناصر منحصربه فردي كه ميتوان از تمر هندي استخراج كرد و ميتوانيد از خواص آن در قالب ادويه استفاده كنيد، هيدروكسي سيتريك اسيد است. اين اسيد رابطه مستقيمي با كاهش وزن دارد چون ميتواند آنزيمهاي مسئول ذخيرهسازي چربي در بدن را مهار كند.
تمر هندي علاوهبراين، موجب كاهش اشتها ميشود، چون سروتونين انتقالدهنده عصبي را افزايش ميدهد.
بهبود عملكرد دستگاه گوارش
تمر هندي مدتهاي زيادي است كه بهعنوان ضديبوست طبيعي شناخته ميشود. وجود فيبرهاي غذايي فراوان در اين ميوه، باعث اين ويژگي شده است. مصرف تبر هندي به شكل ميوه يا ادويه، عملكرد دستگاه گوارش را بهبود ميبخشد. وجود فيبر فراوان باعث ميشود كه با مصرف اين ميوه، مدفوع بهراحتي از دستگاه گوارش دفع شود.
اين ميوه يك ماده صفراوي است. يعني باعث ميشود غذا سريعتر و راحتتر هضم شود. فيبر موجود در تمر هندي، گوارش غذا را تسهيل ميكند.
حفاظت از سلامت قلب
تحقيقاتي كه نتايج آن در ژورنال غذا و سمشناسي به چاپ رسيده است، نشان ميدهد كه تمبر هندي بر كاهش فشار خون و كلسترول خون موثر است. فيبر موجود در تمر هندي يكي از مهمترين عواملي است كه بر كاهش كلسترول تاثيرگذار است. فيبر، كلسترولها LDL اضافه را از رگها و شريانها دور ميكند.
پتاسيم موجود در تمر هندي، مسئول كاهش فشار خون است. پتاسيم يكي از موادي است كه سبب اتساع عروق و كاهش استرس وارد بر سيستم قلبي عروقي ميشود.
بهبود گردش خون
تمر هندي منبع غني از آهن است. مصرف هر واحد تمر هندي، بيش از ۱۰ درصد از نياز روزانه بدن به آهن را تامين ميكند. مقدار كافي آهن در بدن، ميزان گلبولهاي قرمز خون را در حد مناسب و مطلوبي نگه ميدارد. اين مقدار گلبول قرمز، اكسيژن لازم را براي عملكرد صحيح عضلات و ساير اندامهاي بدن تامين ميكند.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند آنتي بيوتيكهاي طبيعي كه بدن شما را مقاوم ميسازند!