از چه سني به بعد نمي‌توانيم لاغر شويم؟

۱۲ بازديد

در هر سني با افزايش فعاليت روزانه، كاهش كالري مصرفي و تبعيت از رژيم غذايي درست مي‌توان به تناسب اندام دست يافت.

رابطه سن با كاهش وزن

جالب است بدانيد بسياري از عملكردهاي بدن به مرور زمان و با افزايش سن كاهش مي‌يابند و اين بخش اجتناب‌ناپذير پيري است.  براي مثال با افزايش سن با همان ميزان كالري مصرفي سال‌هاي گذشته، بدن به مرور دچار اضافه وزن مي‌شود و چربي‌هايي به ويژه در ناحيه شكم قابل مشاهده است. در اين سنين لاغر شدن بدن با سختي و تلاش بيشتري انجام مي‌شود؛ اكنون سوال اساسي اين است: سوخت و ساز بدن در چه سني كند مي‌شود؟ در اين مطلب از مجله دلتا در خصوص رابطه سن با كاهش وزن صحبت خواهيم كرد.

رابطه سن با كاهش وزن

اين مطالعه بر اساس كوشش بيش از ۸۰ محققان در ۶۳ موسسه تحقيقاتي از آمريكا، اروپا، آسيا، آفريقا و خاورميانه صورت گرفته و اطلاعات پزشكي بيش از ۶ هزار و ۵۰۰ نفر در ۴۰ سال بررسي شده است.

جوان‌ترين شركت‌كننده ۸ روز و پيرترين ۹۵ ساله بوده است؛ بنابراين به جرات مي‌توان گفت اين مطالعه بزرگترين در نوع خود است.

بر اساس اين مطالعات سوخت و ساز تحت تاثير چهار مرحله وجود دارد:

– نوزادان تا يك سالگي بيشترين ميزان سوخت و ساز را دارند (حدود ۵۰ درصد بيشتر از بزرگسالان)

– پس از يك‌سالگي تا ۲۰ سالگي (در اين دوران به مرور سوخت و ساز كاهش مي‌يابد)

– ۲۰ تا ۶۰ سالگي، كه در اين دوران سوخت و ساز تقريبا ثابت مي‌ماند و حتي در دوران بارداري نيز كاهش نمي‌يابد.

– از ۶۰ سالگي به بعد تا ۹۵ سالگي ميزان سوخت و ساز حدود ۲۰ درصد كاهش مي‌يابد. محققان احتمال مي‌دهند كاهش سوخت و ساز به دليل كاهش عملكرد اندام‌هاي حياتي باشد. بر اساس مطالعاتي كه در نيويورك تايمز منتشر شده،‌ كليه‌ها مسئول ۶۵ درصد از سوخت و ساز در حالت آرامش هستند.

زنان كالري بيشتري مصرف مي‌كنند يا مردان؟

بر خلاف تصورات عمومي كه مردان كالري بيشتري مي‌سوزانند، بر اساس اين مطالعه هيچ تفاوتي در مصرف كالري بين زنان و مردان وجود ندارد؛ به همين دليل بايد به دنبال فاكتورهاي ديگري براي مقايسه متابوليسم زنان و مردان بود.

يائسگي تاثيري در كاهش ميزان سوخت و ساز ندارد

از طرفي محققان قبال تصور مي‌كردند كه سوخت و ساز زنان در دهه چهل زندگي و همزمان با شروع يائسگي كاهش مي‌يابد؛ ولي اين مطالعات نشان داد چنين تصوري مبناي علمي ندارد و زنان يائسه نيز سوخت و سازي مشابه مردان همسن دارند.

ورزش موثرتر از رژيم غذايي در كاهش وزن

مطالعات جديد محققان دانشگاه كلرادو نشان مي‌دهد فعاليت بدني و ورزش در كاهش و تثبيت وزن موثرتر از رژيم غذايي به تنهايي است. بر اساس اين مطالعه حفظ تعادل انرژي بدن با استفاده از فعاليت‌هاي بدني و ورزش منظم بسيار موثرتر از رژيم هاي پيچيده و سخت غذايي است.

همچنين تحقيقات نشان مي‌دهند بهترين روش براي جلوگيري از افزايش وزن در افرادي كه وزن خود را كاهش داده‌اند، فعاليت بدني مستمر و منظم است. گرچه محدود كردن كالري واردشده به بدن و رژيم غذايي سالم، غيرچرب و كم‌كالري در كاهش وزن بسيار موثر است؛ ولي براي حفظ وزن متناسب به ويژه پس از كاهش وزن، ورزش راهكار بسيار بهتري است.

پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت مي‌كنيم به مطالعه مطلب ارزشمند با تمر هندي از كرونا پيشگيري كنيد!

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.