هندوانه يا خربزه، كدام را بخوريم؟

۱۴ بازديد

هندوانه و خربزه هر دو جزو ميوه‌هاي محبوب تابستاني هستند كه خواص آن‌ها بسيار است.

تفاوت بين خربزه و هندوانه

جالب است بدانيد، اولگا كوبورلاوا، متخصص تغذيه در روسيه در مقاله‌اي به تفاوت بين خربزه و هندوانه و فوايد آن پرداخت؛ كدام يك از غذاهاي محبوب تابستاني داراي كالري بيشتري بوده و كدام يك حاوي ويتامين‌هايي با ارزش بالا براي سلامتي است. با ما در مجله دلتا همراه باشيد تا اين مقاله جالب را بررسي كنيم.

ميزان كالري

لازم به ذكر است، خربزه حاوي ۳۵ كيلو كالري در هر ۱۰۰ گرم بوده، در حالي كه مقدار كالري هندوانه فقط ۲۵  كيلو كالري است. خربزه شما را براي مدت زيادي سير نگه مي‌دارد، مقدار بيشتري فيبر غذايي دارد كه براي عملكرد پايدار روده مهم است. به‌ويژه فيبر بدن را تميز نموده و كلسترول را تثبيت مي‌كند. هر گرم خربزه، حاوي حدود ۰.۹ گرم فيبر غذايي است، در حالي كه در هندوانه حدود ۰.۴ گرم (براي يك بزرگسال، ميزان فيبر در روز ۲۵-۳۵ گرم است) وجود دارد.

ارزش غذايي

به گفته اين متخصص تفاوت بين خربزه و هندوانه از نظر ارزش غذايي بدين ترتيب است كه،خربزه حاوي ويتامين C بيشتري نسبت به هندوانه است. صد گرم خربزه حاوي حدود ۳۶ ميلي‌گرم ويتامين C است، در حالي كه هندوانه حاوي حدود هشت ميلي‌گرم است. اين بدان معني است كه شما براي تامين نياز روزانه اسيد اسكوربيك، كه براي بزرگسالان ۷۰-۱۰۰ ميلي‌گرم است، فقط ۲۰۰ گرم خربزه بخوريد تا نياز بدن تامين شود.

ويتامين C نه‌تنها براي ايمني مهم است، حتي اثر مفيدي هم روي پوست دارد. اين متخصص تغذيه در ادامه افزود: هندوانه حاوي ليكوپن است، ماده‌اي كه هندوانه را به رنگ قرمز درمي آورد. اين ماده غذايي يك آنتي‌اكسيدان است كه خطر تصلب شرايين و بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهد. مطالعات نشان مي‌دهد استفاده از ليكوپن مي‌تواند افسردگي، اضطراب و حتي كاهش درد مفاصل را كاهش دهد. تقريبا ۹۲٪ حجم يك هندوانه را آب تشكيل مي‌دهد، اما نه آب معمولي! اين ميوه سرشار از مواد مغذي است. هر برش اين ميوه‌ آبدار، مقدار قابل‌توجهي ويتامين B6 ،A و C دارد.

پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت مي‌كنيم به مطالعه مطلب ارزشمند كمردرد، نشانه عجيب كرونا!

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.