آيا كرونا طول عمر شما را كم مي‌كند!؟

۱۲ بازديد

كرونا ويروسي است كه تمام جهان را درگير خود كرده و مدام در حال جهش و تغيير است. شايد براي شما سوال شود آيا اين ويروس با طول عمر رابطه‌اي دارد؟

رابطه كرونا با طول عمر

معيار‌هاي جديد نشان مي‌دهد كه ويروس كرونا طول عمر متوسط ​​را در ميان مبتلايان تقريبا به يك دهه كاهش مي‌دهد. بر اساس معيار جديد طول عمر كه در دانشگاه كاليفرنيا توسعه يافته است، كوويد ۱۹ ميانگين طول عمر انسان را به ميزان ۹ سال در يك ايالت آمريكا كاهش داده است. با ما در مجله دلتا همراه باشيد تا در خصوص رابطه كرونا با طول عمر صحبت كنيم.

رابطه كرونا با طول عمر

جالب است بدانيد، پروفسور جامعه‌شناسي پاتريك هوولين، اين معيار را كه ميانگين طول عمر ناتمام ناميده مي‌شود، براي ارزيابي تاثير «شوك‌هاي موقت» مانند كروناويروس جديد بر طول عمر ابداع كرد.

به گفته هوولين، اين ابزار به جمعيت شناسان اجازه مي‌دهد تا تجزيه و تحليل دقيق را در مناطق مختلف در بازه‌هاي زماني مختلف انجام دهند و راهي جديد براي سنجش ميزان كاهش تجربه مناطق مختلف كشور و جهان در طول دوره همه‌گيري ارائه مي‌دهد.

كاهش طول عمر با كرونا

ميانگين طول عمر

تجزيه و تحليل هوولين كه در مجله PLOS One با دسترسي آزاد منتشر شده است، به عنوان مثال نشان مي‌دهد كه با اوج گيري كوويد-۱۹ در نيوجرسي در اواسط آوريل ۲۰۲۰، ميانگين طول عمر در اين ايالت تقريبا نه سال كاهش يافت.

جمعيت شناسان معمولا طول عمر را با استفاده از معياري كه به عنوان اميد به زندگي در هنگام تولد يا PLEB شناخته مي‌شود، محاسبه مي‌كنند كه ميانگين سال‌هايي است كه انتظار مي‌رود يك فرد در زمان معيني به دنيا بيايد در صورتي كه نرخ مرگ و مير آينده در سطح فعلي باقي بماند. هنگامي كه محققان تاثيرات علت مرگ معين را مثلا افزايش مداوم حملات قلبي يا تصادفات رانندگي در نظر مي‌گيرند، در مي‌يابند كه چگونه اين عوامل مي‌توانند PLEB را كاهش دهند.

با اين حال هوولين گفت محاسبه تغييرات اميد به زندگي از اين طريق نمي‌تواند تاثير شوك‌هاي بزرگ و موقتي مانند بلاياي طبيعي يا همه گيري كوويد-۱۹ را كه در آن شرايط مرگ و مير به سرعت در حال تغيير است، نشان دهد.

هوولين  براي روشن‌تر نشان دادن تاثير چنين پديده‌هايي، تفاوت ميانگين سن مرگ افرادي را كه در يك بازه زماني معين فوت كرده‌اند و ميانگين سني كه انتظار مي‌رفت اين افراد در صورت شوكه شدن جان خود را از دست داده باشند، به دست آورد.

هوولين اميدوار است اين معيار جديد در نهايت به طور گسترده‌اي مورد استفاده قرار گيرد زيرا محققان به دنبال درك بهتر تاثير اپيدمي‌ها، بلاياي طبيعي و حتي خشونت بر اميد به زندگي هستند.

پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت مي‌كنيم به مطالعه مطلب ارزشمند خواص حيرت‌آور حنا كه بايد بدانيد!

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.