خواص فوق العاده گوجه فرنگي

۳۳ بازديد

از مهم‌ترين خواص گوجه فرنگي مي‌توان به مراقبت از پوست، تقويت سيستم ايمني بدن،‌ پيشگيري از سرطان، كنترل فشار خون، كمك به درمان ديابت، درمان يبوست و حفظ سلامت چشم اشاره كرد.

فوايد درماني گوجه فرنگي

گوجه فرنگي منبع خوراكي اصلي آنتي اكسيدان ليكوپن است. ليكوپن با كاهش خطر ابتلا به بسياري از بيماري‌ها نظير بيماري‌هاي قلبي و سرطان ارتباط مستقيم دارد. آن‌ها همچنين منبعي عالي از ويتامين C، پتاسيم، فولات و ويتامين K هستند. در اين مطلب از مجله دلتا  درباره فوايد درماني گوجه فرنگي صحبت خواهيم كرد، با ما همراه باشيد.

كاهش وزن

خواص گوجه فرنگي

۱. بهبود سلامت قلب

مطالعاتي كه روي محصولات به دست آمده از گوجه فرنگي انجام شده‌اند، نشان مي‌دهد كه مبارزه با استرس اكسيداتيو و التهاب از ديگر خواص گوجه فرنگي هستند. اين تحقيقات همچنين اثرات محافظتي روي لايه داخلي رگ‌هاي خوني را نشان دادند كه ممكن است خطر لخته شدن خون را نيز كمتر كند.

۲. پيشگيري از سرطان

مطالعات ارتباط ميان گوجه فرنگي و فرآورده‌هاي حاصل از آن، و كاهش احتمال سرطان پروستات، ريه و معده را ذكر مي‌كنند. همينطور در يك مطالعه روي زنان مشخص شد كه غلظت بالاي كروتنوئيد‌ها كه به مقدار زياد در گوجه فرنگي يافت مي‌شوند‌، ممكن است آن‌ها را از سرطان پستان محافظت كند.

فوايد گوجه فرنگي

۳. حفظ سلامت پوست

يكي ديگر از مهم‌ترين خواص گوجه فرنگي، كمك به بهبود سلامت پوست است. غذا‌هاي حاوي گوجه فرنگي كه سرشار از ليكوپن و ساير تركيبات گياهي هستند ممكن است از پوست ما در برابر آفتاب سوختگي محافظت كنند. طبق يك مطالعه، افرادي كه به صورت روزانه و به مدت ۱۰ هفته، ۴۰ گرم رب گوجه فرنگي (اين مقدار ۱۶ ميلي گرم ليكوپن فراهم مي‌كند) با روغن زيتون مصرف كرده‌اند كمتر دچار آفتاب سوختگي مي‌شدند.

۴. كنترل فشار خون

كنترل مصرف سديم به حفظ فشار خون طبيعي كمك مي‌كند. با اين‌حال، افزايش مصرف پتاسيم به دليل اثرات منبسط كننده‌ آن روي شريان‌ها نيز ممكن است به همان اندازه مهم باشد. براساس آمار، كمتر از دو درصد از بزرگسالان ايالات متحده ميزان مصرف روزانه نرمال پتاسيم كه ۴ هزار و ۷۰۰ ميلي گرم است را رعايت مي‌كنند. افزايش مصرف پتاسيم و كاهش مصرف سديم با كاهش ۲۰ درصد مرگ و مير همراه است. همانطور كه مي‌دانيد گوجه سرشار از پتاسيم است و به نظر مي‌رسد بايد در رژيم غذايي شما وجود داشته باشد.

۵. كمك به درمان ديابت

مطالعات نشان داده‌اند كه افراد مبتلا به ديابت نوع يك كه رژيم‌هاي غذايي پر فيبر دارند، سطح قند خون پايين‌تري را تجربه مي‌كنند. درحالي‌كه افراد مبتلا به ديابت نوع ۲ نيز ممكن است در سطح قند خون، انسولين و چربي بهبود داشته باشند. يك فنجان گوجه فرنگي حدود ۲ گرم فيبر براي بدن تامين مي‌كند. انجمن ديابت آمريكا توصيه مي‌كند كه براي كنترل قند خون روزانه حدود ۲۵ گرم فيبر در زنان و حدود ۳۸ گرم فيبر در مردان بايد مصرف شود.

درمان ديابت

۶. درمان يبوست

خوردن خوراكي‌هايي مثل گوجه فرنگي كه سرشار از آب و فيبر هستند، مي‌تواند در آبرساني و كمك به حركات روده اثر مثبت داشته باشد. از اين‌رو گوجه فرنگي اغلب به عنوان يك ميوه‌ ملين توصيف مي‌شود. فيبر حجم مدفوع را بيشتر مي‌كند و براي كاهش يبوست مفيد است. با اين حال، حذف فيبر به طور كامل از رژيم غذايي نيز با تاثيرات مثبتي بر يبوست همراه بوده است، بنابراين براي تائيد خواص گوجه فرنگي در اين زمينه به تحقيقات بيشتري نياز است.

۷. كاهش وزن

مصرف روزانه‌ گوجه فرنگي يا حتي نوشيدن آب آن، مي‌تواند به افزايش چربي سوزي كمك كند و همچنين ميل به غذا را كاهش دهد، چرا كه گوجه فرنگي مي‌تواند تخمير در روده‌ها را متوقف كند و در نتيجه اشتها كاهش مي‌يابد.

همچنين بخوانيد:

از خوردن آلبالو خشكه غافل نشويد!

علت حالت تهوع صبحگاهي چيست؟

براي كاهش بيماري‌هاي قلبي چه غذايي بهتر است؟

مهم ترين خواص پرتقال

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.