معمولا بيشتر افراد از پيازچه بهعنوان چاشني در ظرف غذايشان استفاده ميكنند و خواص پيازچه و ويژگيهاي فوقالعاده آن را در كنار مواد غذايي ديگر ناديده ميگيرند.
در صورتي كه خواص پيازچه نسبت به بسياري از مواد غذايي ديگر بيشتر است، كالري پاييني دارد، غني از مواد مغذي است و با تقويت سيستم ايمني و كوچككردن سلولهاي چربي به افزايش سلامتي كمك ميكند. دسترسي راحت، سهولت استفاده و خواص فوقالعاده پيازچه سبب ميشود كه مصرف مقدار كمي از آن در رژيم غذايي اثرات زيادي داشته باشد. در اين مطلب از مجله دلتا بيشتر با خواص پيازچه براي سلامتي آشنا ميشويم.
تقويت سيستم ايمني
جالب است بدانيد پيازچه با تقويت سيستم ايمني از ابتلا به بيماري و عفونت جلوگيري ميكند. مواد موجود در پيازچه در درجه اول ميزان سلولهاي خاص سيستم ايمني را كه براي ازبينبردن بيماريها و مبارزه با مهاجمان خارجي مهم هستند، افزايش ميدهد.
در مطالعهاي كه در سال ۲۰۱۳ انجام شد، نشان ميدهد مصرف پيازچه عملكرد سيستم ايمني را بهبود ميبخشد. در مطالعهاي ديگر كه نتايج آن در يكي از مجلات منتشر شد، تركيب خاص موجود در پيازچه را جدا كردند و نشان دادند كه تركيب موجود در پيازچه سبب افزايش توليد آنتيبادي لازم براي مبارزه با آنفولانزا ميشود.
همچنين پيازچه داراي ميزان بالايي از ويتامين ث (C) است. غذاهاي مانند پيازچه كه حاوي بستههاي آنتياكسيداني ويتامين C هستند، عملكرد سيستم ايمني را تقويت و از عفونت جلوگيري ميكنند. همچنين ميتوانيد از پيازچه بهعنوان يك ماده جادويي براي پيشگيري از كرونا استفاده كنيد.
بهبود سلامت استخوان
ويتامين k كه در پيازچه وجود دارد، علاوهبر پيشگيري از بيماريهاي قلبي و بهبود انعقاد خون ميتواند به تقويت استخوانهاي شما كمك كند. ويتامين k با افزايش توليد پروتئين خاص مورد نياز براي حفظ كلسيم استخوان و افزايش تراكم استخوان سبب افزايش سلامت استخوان ميشود.
كمك به كاهش وزن
ميزان كمِ كالري و مواد غذايي زياد، پيازچه را به يكي از گزينههاي عالي براي استفاده در رژيمهاي غذايي تبديل ميكند. پس اگر بهدنبال كاهش وزن هستيد، اين خوراكي لذيذ را از دست ندهيد. همچنين ميزان فيبر موجود در پيازچه بسيار بالاست و تنها با ۳۲ كالري ميتواند ۱۰ درصد از نياز روزانه شما به فيبر را تامين كند. فيبر براي مدت طولانيتري به شما احساس سيري ميدهد؛ در نتيجه كمتر گرسنه ميشويد و با اين روش به كاهش وزن كمك ميكند.
افزايش سلامت قلب
بيماري قلبي يكي از مشكلات عمده سلامتي در دنيا است كه ميتواند منجر به مرگ افراد زيادي شود. غذاهاي خاصي مانند پيازچه ميتوانند سبب بهبود سلامت قلب شوند. مطالعهاي كه در سال ۲۰۱۱ انجام شد، نشان ميدهد كه عصاره پيازچه ميتواند بهطور چشمگيري عوامل خطرساز بيماريهاي قلبي مانند كلسترول كلي بدن، تريگليسيريد و كلسترول بد (LDL) را كاهش دهد.
كمك به انعقاد خون
پيازچه سرشار از ويتامين k است. درواقع نصف فنجان پيازچه نياز روزانه شما به ويتامين k را برآورده ميكند. ويتامين k يكي از مواد ضروري براي سلامتي است، اما نقش حياتي آن در انعقاد خون بسيار شناخته شده است.
انعقاد خون از هدررفتن بيش از اندازه خون در زمان جراحت جلوگيري ميكند. كمبود ويتامين k ميتواند سبب ايجاد علائمي مثل كبودي و خونريزي شود كه معمولا در لثه و بيني اتفاق ميافتد.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند خواص معجزهآساي شاهدانه براي سلامتي كه بايد بدانيد!