براساس آمار، سرطان پروستات، پس از سرطان معده و سرطان پوست، سومين سرطان شايع ميان مردان ايراني است.
براساس آمار، ۱۶٫۹۳ درصد از مردان در ايران به اين سرطان مبتلا ميشوند. اگر ميخواهيد نكتههاي بيشتري درباره پيشگيري از سرطان پروستات مردان و نقش خوراكيها در آن بدانيد، اين مطلب از مجله دلتا را تا انتها مطالعه كنيد.
گوجهفرنگي و خوراكيهاي قرمز رنگ بخوريد
رنگ گوجهفرنگي، هندوانه و ساير خوراكيهاي قرمز، بهدليل آنتياكسيدان قدرتمندي بهنام ليكوپن است. بعضي مطالعات جديد حاكي از آن هستند كه مرداني كه گوجهفرنگي و ساير محصولات مبتني بر آن را مصرف ميكنند، كمتر دچار سرطان پروستات ميشوند. اما موسسه تحقيقات سرطان آمريكا هشدار ميدهد كه مطالعات مربوط به ارتباط گوجهفرنگي با پيشگيري از سرطان پروستات بسيار محدود هستند و بايد منتظر نتايج بيشتري بود.
مصرف ميوه و سبزي را جدي بگيريد
مواد مغذي و ويتامينهاي موجود در ميوهها و سبزيجات ميتوانند ريسك ابتلا به سرطان پروستات را كاهش بدهند. سبزيجات سبز حاوي تركيبهايي هستند كه به تجزيه كارسينوژنها يا مواد سرطانزاي بدن كمك ميكنند. رژيم سرشار از مواد مغذي ميتوانند سرعت گسترش سرطان را هم كاهش بدهند.
چاي و سويا مصرف كنيد
مطالعهاي در سال ۲۰۱۴ حاكي از آن است كه مادهاي مغذي بهنام ايزوفلاون با پيشگيري از سرطان پروستات مردان در ارتباط است. ايزوفلاونها در اين خوراكيها وجود دارند:
- توفو (از سويا)
- نخود
- عدس
- جوانه يونجه
- بادامزميني
قهوه بنوشيد
عادت به نوشيدن قهوه، ريسك ابتلا به سرطان پروستات را كاهش ميدهد. بنابر مطالعهاي بر تحقيقات باليني در سال ۲۰۱۴، نوشيدن روزانه چند فنجان قهوه، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را كاهش ميدهد.
به چربيها دقت كنيد
مطالعهاي در سال ۲۰۱۴ حاكي از آن است كه احتمالا ارتباطي بين چربيهاي حيواني و افزايش ريسك ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد. چربيهاي حيواني علاوهبر گوشت، در كره و پنير هم وجود دارند. اگر امكانش را داريد، چربهاي گياهي را جايگزين چربيهاي حيواني كنيد.
سيگار را ترك كنيد
احتمال بازگشت بيماري، در مبتلايان به سرطان پروستاتي كه سيگار ميكشند بيشتر است. ريسك مرگ ناشي از سرطان پروستات در اين افراد بيشتر از سايرين است. براي ترك، خيلي هم دير نيست. ميزان مرگومير در مبتلايان به سرطان پروستاتي كه بيش از ۱۰ سال است سيگار را ترك كردهاند، بهاندازه بيماراني است كه هرگز سيگار نكشيدهاند.
ورزش كنيد
اضافه وزن يا چاقي، با افزايش ريسك ابتلا به سرطان پروستات در ارتباط است. ورزش منظم به حفظ وزن مناسب كمك ميكند. افزايش توده عضلاني و سوختوساز بهتر، از مزاياي ورزش هستند.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند تاثير بينظير هويج بر تقويت سيستم ايمني بدن!
علائم بزرگی پروستات
چه کسانی در معرض بزرگی پروستات هستند؟
1- افزایش سن خطر بزرگ شدن تدریجی پروستات را افزایش می دهد. شروع این مشکل از سن 40 سالگی است و در سن 60 سالگی به بالاترین میزان خود میرسد.
2- وراثت یکی دیگر از فاکتورهای مهم این بیماری است. در صورتی که پدر و یا برادر شما به این مشکل مبتلا باشند احتمال ابتلای شما زیاد میشود.
3- نژاد یکی دیگر از فاکتورهای مهم در بزرگی پروستات است. مردان آسیایی نسبت به سفیدپوستان و سیاه پوستان کمتر به این بیماری مبتلا میشوند.