براساس مطالعات دانشمندان، خواص سركه سيب براي سلامتي فراوان است كه از جمله آنها ميتوان كاهش قند خون و كاهش وزن اشاره كرد.
نگرانيهايي درباره مضرات سركه سيب و خطرات احتمالي سركه سيب در ميان مردم بهوجود آمده است. در اين مطلب از مجله دلتا شما را با مضرات سركه سيب براي سلامتي آشنا خواهيم كرد.
ايجاد تاخير در تخليه معده
سركه سيب موجب كاهش سرعت تخليه مواد غذايي از معده ميشود. اين امر از بالا رفتن قندخون جلوگيري ميكند و ورود قند به جريان خون را بهتاخير مياندازد. اين ويژگي موجب بدترشدن علائم فلج معده (گاستروپارزي) ميشود كه در مبتلايان به ديابت نوع ۱ شايع است.
عوارض گوارشي
ممكن است سركه سيب موجب بروز عوارض گوارشي ناخوشايندي در برخي افراد بشود. براساس مطالعات انجامگرفته بر روي جانوران و انسانها مصرف استيك اسيد و سركه سيب ميتواند موجب كاهش اشتها، احساس سيري و كاهش تدريجي كالري دريافتي بشود.
فرسايش ميناي دندان
فرسايش ميناي دندان يكي ديگر از مضرات سركه سيب است. غذاها و نوشيدنيهاي اسيدي ميتوانند به ميناي دندان آسيب بزنند. تاثير نوشابهها و آبميوهها بر روي فرسايش ميناي دندان بهطور گستردهاي مطالعه شده است. اما برخي مطالعات نشان ميدهند استيك اسيد موجود در سركه نيز ممكن است به ميناي دندان آسيب بزند.
سوزش مري
يكي ديگر از مضرات سركه سيب براي سلامتي ميتوان به سوزش مري اشاره كرد. سركه سيب ميتواند خطر سوزش مري (گلو) را افزايش بدهد.
بررسياي درمورد نوشيدنيهايي كه كودكان بهطور اتفاقي ميخورند نشان داد كه استيك اسيد ناشي از سركه شايعترين علت بروز سوزش مري در كودكان است.
محققان سركه را بهعنوان يك ماده سوزاننده معرفي كردهاند و توصيه ميكنند والدين آن را دور از دسترس كودكان نگهداري كنند.
تضعيف دستگاه ايمني
از مضرات سركه سيب ميتوان به تضعيف سيستم ايمني بدن اشاره كرد. براساس شواهد موجود پروبيوتيكها و باكتريهاي مفيد موجود در دستگاه گوارشي به تقويت سيستم ايمني كمك ميكنند. سركه سيب نيز يك مايع تخميري است و تخمير موجب افزايش خواص پروبيوتيكها ميشود.
غذاهاي تخميري ميتوانند باعث افزايش باكتريهاي مفيد در دستگاه گوارشي بشوند. غذاهايي مانند كلم ترش كه پايه سركه دارند، اين خاصيت را دارند.
احساس خستگي
مصرف زياد سركه سيب ميتواند باعث كمبود كالري لازم براي انجام فعاليتهاي شما شود و در توازن انرژي بدن شما اختلال ايجاد بكند.
اگر ميخواهيد مصرف سركه سيب را آغاز كنيد، بهتر است آن را در وعدههاي غذايي حاوي سبزيجات، پروتئين و كربوهيدرات و بهعنوان جايگزيني براي سس يا چاشنيها استفاده بكنيد. با اين كار بدن شما ميتواند انرژي مورد نيازش را بهدست بياورد و شايد حتي جلوي مصرف كالري اضافه را گرفتيد.
كاهش وزن موقتي
دليل اين امر به آن خاطر است كه بيشتر وزني كه از دست ميدهيد، بهخاطر از دست دادن آب است و با مصرف مجدد آب، وزن شما برميگردد.
اگر در رژيم غذايي كاهش وزن به مصرف سركه وابسته هستيد، كاهش وزن اوليه ميتواند سوخت و ساز شم را آهسته و كاهش وزن را در آينده براي شما سختتر كند.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند موارد تغذيهاي در دوران قاعدگي كه بايد بدانيد!