هويج يكي از معروفترين و پرمصرفترين سبزيجات در سرتاسر جهان است. تقريبا همه كشورها در غذاهايشان از هويج استفاده ميكنند.
هويج رنگ خود را از آنتياكسيدانها و كاروتنوئيدهايش ميگيرد. يكي از اين كاروتنوئيدها، بتاكاروتن نام دارد. بتاكاروتن پيشساز ويتامين A است. بسياري از خواص هويج بهخاطر وجود ويتامين A است. بسياري از مطالعات از نقش بتاكاروتن در تقويت سيستم ايمني، مراقبت از پوست، سلامت چشم و مبارزه با راديكالهاي آزاد حكايت دارند. راديكالهاي آزاد در بروز انواع بيماريهاي مزمن مانند سرطان و بيماريهاي قلبي نقش دارند. اين مطلب از مجله دلتا را دنبال كنيد تا با خواص هويج براي سلامتي بيشتر آشنا شويد.
حفظ قدرت بينايي
سه ماده مغذي مهم در هويج (بتاكاروتن، لوتئين و زآگزانتين) بهطور چشمگيري سلامت چشم را افزايش ميدهند. بهعنوان مثال در نبود بتاكاروتن (شكلي از ويتامين A) احتمال بروز اختلالات چشم و نابينايي افزايش مييابد. لوتئين و زآگزانتين احتمال كاهش بينايي ناشي از بالا رفتن سن را كاهش ميدهند.
تنها يك فنجان هويج بيش از ۴۰۰٪ نياز روزانه شما به ويتامين A را تامين ميكند. ويتامين A بهصورت بتاكاروتن در هويج وجود دارد. ويتامين A يك ماده ضروري براي حفظ سلامت چشم و بينايي است كه با افزايش سن اهميت بيشتري مييابد.
سرشار از آنتياكسيدانها (مخصوصا بتاكاروتن)
كاروتنوئيد كه در هويج و سبزيجات نارنجيرنگ يافت ميشود، يك آنتي اكسيدان است كه ميتواند احتمال بروز بيماريهاي موقتي و بيماريهاي مزمن خطرناك را كاهش بدهد. هويج و آب هويج در مقابله با آسيبهاي ناشي از راديكالهاي آزاد، باكتريهاي مضر، ويروسها و التهابات به دستگاه ايمني بدن كمك ميكنند.
آنتياكسيدانهاي مفيدي كه در هويج يافت ميشوند، عبارتند از: ويتامين C، بتاكاروتن، لوتئين و زآگزانتين. هويج يكي از غنيترين منابع طبيعي كاروتنوئيد و بتاكاروتن است. اين مواد مغذي به تقويت سيستم ايمني بدن شما كمك كرده و همچنين براي پيشگيري از ويروس كرونا موثر است.
كاهش خطر بيماريهاي قلبي و سكته مغزي
تحقيقات نشان ميدهند كه نوشيدن آب هويج با كاهش استرس اكسيداتيو به سلامت قلب كمك ميكند و مقاومت بدن را در مقابل بيماريهاي قلبي و عروقي افزايش ميدهد. احتمالا اين تاثير بهخاطر آنتياكسيدانهاي موجود در هويج است. هويج موجب كاهش كلسترول خون ميشود و با افزايش توليد صفرا، توانايي هضم چربي را در بدن افزايش ميدهد.
افزايش مقاومت در برابر سرطان
شواهد نشان ميدهند مصرف مقادير بالاي كاروتنوئيد ميتواند از بازگشت سرطان جلوگيري كند. مطالعات نشان ميدهند آنتياكسيدانهاي موجود در هويج ميتوانند در مبارزه با سرطان خون و كاهش برخي سرطانهاي رايج (مانند سرطان تخمدان و سرطان سينه) موثر باشد.
كمك به حفظ سلامت دهان
مواد مغذي موجود در هويج با افزايش سطح ايمني بدن، توانايي مبارزه با باكتريها و سمومي را كه در داخل دندان و لثهها وجود دارند، افزايش ميدهد. برخي مواد معدني موجود در هويج با خاصيت ضدباكتريايي خود از ايجاد حفرهها و پوسيدگي دندان پيشگيري ميكنند.
كمك به از بين بردن جاي زخم
اگر از هرگونه عفونت پوستي، بريدگي يا ساير زخمها رنج ميبريد، هويج و آب هويج بيشتري مصرف كنيد، زيرا اينها با تسريع بهبود زخمها، مبارزه با عفونتها و التهابات پوستي، به سلامت پوست كمك ميكنند.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند با اين خوراكيها دير گرسنه ميشويد!