از آنتيبيوتيكها براي نابودي يا ممانعت از تكثير باكتريها و برخي از انواع انگلها استفاده ميشود.
استفاده بيرويه و بيدليل از آنتيبيوتيكهاي صنعتي ممكن است عوارضي براي بدن بههمراه داشته باشد و باعث ايجاد مقاومت ميكروبها شود. برخلاف تصور عدهاي كه آنتيبيوتيك را دارويي مدرن ميپندارند، بايد گفت در واقع قرنهاست كه آنتي بيوتيك طبيعي در زندگي بشر وجود دارد. آنتيبيوتيكهاي اوليه، مانند بسياري از آنتيبيوتيكهاي فعلي از منابع طبيعي بهدست ميآمدند. همراه ما باشيد، در اين مطلب از مجله دلتا ميخواهيم آنتي بيوتيك هاي طبيعي را به شما معرفي كنيم.
عسل
عسل يكي از قديميترين آنتيبيوتيكهاي طبيعيِ شناختهشده است كه ردپاي آن را ميتوان تا زمان باستان دنبال كرد. مصريان بهدفعات از عسل بهعنوان آنتي بيوتيك طبيعي و محافظ پوست بهره بردهاند. امروزه متخصصان عسل را درماني مفيد براي درمان زخمها، سوختگيها، بريدگيها، زخم بستر و پيوند پوست برميشمارند. عسل داراي هيروژن پروكسايد است كه ميتواند بخشي از خاصيت آنتيبيوتيكي آن را توضيح دهد.
عصاره سير
سير مدتهاست كه بهعنوان يك آنتي بيوتيك طبيعي شناخته ميشود. خاصيت آنتي بيوتيكي سير بهدليل تركيب سولفوردار آن بهنام آليسين (allicin) است. علاوهبراين سير خواص ضدقارچي، ضدويروسي و در دستگاه گوارش خاصيت ضدانگل دارد.
عصاره آويشن
بسياري از تميزكنندههاي خانگي حاوي عطرمايه آويشن هستند. اين عصاره ميتواند بهويژه در برابر ميكروبهاي مقاومبه آنتيبيوتيك مفيد باشد. در مطالعه انجامشده در سال ۲۰۱۱، محققان به بررسي اثر عصاره اسطوخدوس و آويشن پرداختند. اثر هريك از عصارهها را روي تجمع ۱۲۰ باكتري آزمايش كردند. محققان متوجه شدند كه اثر عصاره آويشن قويتر از عصاره اسطوخدوس است.
عصاره آويشن فقط براي استعمال خارجي كاربرد دارد. شما نبايد عصاره آويشن را بخوريد. پيشاز استعمال خارجي نيز حتما آن را با همان اندازه از روغن همراه مخلوط كنيد. روغن همراه متداول براي عصاره آويشن روغن نارگيل و روغن زيتون است.
عصاره پونه كوهي
كارواكرول (Carvacrol) مادهاي است كه در عصاره پونه كوهي يافت ميشود. اين ماده خواص درماني مهمي دارد كه درصورت استنشاق، باعث تسريع بهبودي بدن ميشود. عصاره پونهي كوهي داراي خاصيت آنتيبيوتيكي، آنتياكسيداني، ضدويروسي، ضدقارچي، ضدعفونيكنندگي و ضددرد است. عصاره پونه كوهي به درمان زخمهاي گوارشي و كاهش التهاب بدن نيز كمك ميكند.
زردچوبه
در آيورودا (علم باستاني و كهن كه در هند مركزتوجه است) و طب چيني، زردچوبه براي مقابله با ميكروبها و تقويت سيستم ايمني بدن استفاده ميشود. علاوهبراين زردچوبه به پيشگيري از عفوني شدن زخم كمك ميكند. مطابق تحقيقي مربوط به سال ۲۰۰۹، عملكرد «كركيومين» موجود در زردچوبه در مبارزه با هليكوباكترپيلوري مثبت گزارش شده است.
زنجبيل
زنجبيل در جامعه علمي بهعنوان يك آنتي بيوتيك طبيعي شناخته شده است و طبق تحقيقات ميتواند با گونههاي متنوعي از باكتري مبارزه كند. محققان همچنينن درحال بررسي خواص ضددريازدگي، ضدتهوع و كاهنده قندخون زنجبيل هستند.
زنجبيل تازه اثري ضدباكتريايي بر باكتريهاي فاسدكننده مواد غذايي همچون سالمونلا دارد. زنجبيل يك آنتي بيوتيك طبيعي براي عفونتهاي دستگاه تنفسي و بيماريهاي پيرادنداني ازجمله لثه است.
پيشنهاد مطالعه: شما را دعوت ميكنيم به مطالعه مطلب ارزشمند با اين خوراكيها دير گرسنه ميشويد!