سويا، خواص و ارزش غذايي آن

۳۲ بازديد

خواص سويا (Soybean) شامل كاهش خطر سرطان سينه، پروستات، روده بزرگ، پوكي استخوان و بسيار مفيد براي زنان است.

خواص سويا

سويا از حبوبات بسيار پرخاصيت و سودمند بوده و به علت داشتن پروتئين و مواد مغذي در تغذيه انـسان به كـار مي‌رود. از سويا فراورده‌هاي جانبي بسياري نظير شير سويا، شير خشك سويا، پنير سويا، جوانه سويا، سس سويا و پروتئين گياهي سويا تهيه مي‌شود كه هريك از ارزش غذايي بالا و خواص درماني بي‌شماري برخوردار است. در ادامه اين مطلب از مجله دلتا ، خواص سويا كه از نظر علمي ثابت شده‌اند، گردآوري شده است.

انواع سويا

خواص سويا 

در طب سنتي طبع لوبياي سويا را مشابه با خواص لوبيا دانسته، بنابراين طبع آن معتدل و بوداده آن كمي گرم است. برخي از مهمترين آن عبارتند از:

  • مصرف سويا به دليل ميزان كلسترول كم براي بيمارن مبتلا به ناراحتي‌هاي قلبي بسيار مفيد بوده، خطر بروز سكته را كاهش مي‌دهد.
  • آنتي اكسيدان‌هاي موجود در سويا، باعث محافظت بدن در برابر سرطان‌ها شده، سويا مي‌تواند خطر سرطان سينه، پروستات و روده بزرگ و بيماري كولون روده را كاهش دهد. به طور كلي سلامت روده بزرگ؛ تنظيم تخليه و دفع مواد زائد از مهمترين خواص لوبياي سويا است.
  • از خواص لوبياي سويا براي زنان كاهش علائم يائسگي نظير گرگرفتگي است.

سويا

  • سويا بر پيشگيري از پوكي استخوان به ويژه در زنان بسيار موثر است. يكي از خواص لوبياي سويا كه آن را متمايز نموده است، وجود موادي است كه خاصيت شبه استروژن در بدن داشته و شبيه هورمون‌هاي جنسي زنانه در بدن عمل مي‌كند. از اين رو در جلوگيري از پوكي استخوان در دوران يائسگي موثر هستند.
  • مصرف سويا براي زنان مبتلا به تخمدان پلي‌كيستيك مي‌تواند به بهبود متابوليسم آنان و سلامت قلب و عروق در اين زنان كمك كند.
  • فوايد سويا در طب چيني شامل خاصيت مدر، ضد سم و تب بر است. همچنين دانه‌هاي سويا داراي خاصيت بادشكن نيز است و به سلامت دستگاه گوارش كمك مي‌كند.
  • مصرف سويا با رشد تومورها مبارزه مي‌كند.

ارزش غذايي سويا

ارزش غذايي سويا

لوبياي سويا از نظر ويتامين‌هاي گروه B بسيار غني است و داراي مقداري ويتـامين‌هـاي K, E, D, C و كمـي كـاروتن است. سويا همچنين داراي كلروفيل و آنتي بيوتيكي به نام كاناوالين نيز هست. مقدار پروتئين سويا ۵/۱ برابر گوشت گاو  و منبعي غني از پروتئين است و از آن مي‌توان به عنوان جايگزين گوشت استفاده كرد.

همچنين بخوانيد:

خواص ويتامين ب۱۲ و عوارض ناشي از كمبود آن

مبتلايان به كرونا چه بخورند؟

مواد غذايي چربي سوز را بشناسيد

براي كاهش بيماري‌هاي قلبي چه غذايي بهتر است؟

موثرترين روش هاي تقويت سيستم ايمني بدن

 

با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.