چاي به نوعي نوشيدني با طبع گرم و مرطوب بوده كه بسيار معطر است. اين چاي خواص زيادي داشته و ميتواند به عنوان يك دمنوش مفيد براي سلامتي مورد استفاده قرار گيرد.
چاي يكي از نوشيدنيهاي محبوب در ميان ايرانيان است كه انواع مختلفي دارد؛ از چاي ترش گرفته تا چاي سبز و چاي كوهي. در اين ميان “چاي به” نيز در واقع نوعي دمنوش خوشعطر و پرخاصيت بوده كه به آرامش اعصاب كمك كرده و براي كم شدن استرس، خواب بهتر، آرامش روحي – رواني و كم كردن تنشهاي عصبي مفيد است. در اين مطلب از مجله دلتا با خواص چاي به و مضرات آن آشنا خواهيد شد.
بهبود كارايي قلب و عروق
اين چاي منبعي غني از پكتين بوده كه ميتواند دارويي موثر براي سيستم قلبي – عروقي باشد. نوشيدن اين چاي از ايجاد لختههاي خوني كه عامل سكته و بيماريهاي قلبي و عروقي هستند، جلوگيري ميكند.
چاي به در بارداري
خوردن اين چاي در بارداري باعث تقويت رحم شده و مانع از سقط جنين ميشود. در گذشته استفاده از ميوه “به” براي زيبا شدن كودك به زنان باردار توصيه ميشد؛ “چاي ميوه به” نيز حاوي مقادير بالايي ويتامين B۶ بوده و براي درمان حالت تهوع در بارداري و استفراغ در بارداري مفيد است؛ بنابراين مصرف اين چاي در بارداري علاوه بر كاهش تهوع ناشي از بارداري، در زيبايي جنين نيز موثر است.
جلوگيري از ريزش مو
استفاده از “چاي خوشمزه به” به صورت منظم، يكي از راهكارهاي موثر براي جلوگيري از ريزش مو بوده كه در طب سنتي به آن توصيه شده است. همچنين استفاده از اين چاي، بهطور موضعي روي موها، علاوه بر تقويت موي سر باعث تيره شدن رنگ آن نيز خواهد شد.
بهبود كارايي دستگاه گوارش
مصرف اين چاي روشي موثر در درمان ورم روده بزرگ بوده و اسهال ناشي از تنبلي رودهها را نيز درمان ميكند. علاوه بر اين، نوشيدن “چاي ميوه به” باعث تقويت معده شده، به هضم غذا كمك كرده و از ابتلا به اسهال ساده و اسهال خوني جلوگيري ميكند. اين دمنوش آرامشدهنده دستگاه گوارش بوده و براي درمان زخم معده مفيد است.
ضد التهاب
“چاي خوشمزه به” يك منبع غني از ويتامين C است كه باعث افزايش ايمني بدن شده و بسياري از بيماريهاي التهابي را برطرف ميكند. اين چاي همچنين داراي خاصيت ضد آلرژي بوده و براي درمان اگزما و سيستيت (سوزش مجاري ادراري) مفيد است.
درمان استفراغ و تهوع
اين چاي، تهوع و استفراغ را از بين برده و همانند يك ديورتيك خوب، باعث حذف سموم و مايعات ايجاد شده در بدن ميشود.
ضد ويروس
“چاي خوشعطر به” سرشار از خواص ضد ويروسي بوده و فنولهاي موجود در آن با انجام فعاليتهاي ضد ويروسي قوي و خواص آنتياكسيداني، در برابر سرماخوردگي و بيماريهاي ويروسي از بدن محافظت ميكنند.
كاهش فشار خون
اين چاي غني از پتاسيم است كه به تعادل فشار خون بالا كمك كرده و باعث كاهش آن ميشود.
كاهش كلسترول
نوشيدن اين چاي يكي از مواد غذايي مفيد براي كاهش كلسترول بد خون يا LDL است؛ مصرف منظم و روزانه “چاي ميوه به” باعث كاهش LDL (كلسترول بد) در بدن شده و از بروز بيماريهاي قلبي جلوگيري ميكند.
ضد سرطان
“چاي معطر به” با دارا بودن خواص آنتي اكسيداني، به بدن كمك ميكند تا در مقابل راديكالهاي آزاد و سلولهاي سرطاني مقاومت كند. همچنين اين دمنوش حاوي تانين بوده كه باعث حفاظت از غشاهاي مخاطي در برابر سرطان شده و مواد شيميايي و سمومي كه باعث سرطان در روده بزرگ ميشوند را از بين ميبرد.
پيشنهاد مطالعه: مطلب آيا استرس ميتواند باعث چاقي شود؟ را بخوانيد.