چربي خون اصطلاحي است كه براي تمام مواد چربيدار كه در خون وجود دارد، شامل كلسترول و تريگليسريد به كار ميرود. بعضي افراد مقدار كلسترول (چربي) بالايي در خونشان دارند كه اين مسئله، ريسك سكته قلبي را در آنها افزايش ميدهد.
بيماريهاي قلبي دليل عمده مرگ در جهان هستند. كلسترول بالا نيز مخصوصا كلسترول بد (LDL) سبب افزايش ريسك ابتلا به بيماريهاي قلبي ميشود. علاوه بر آن كلسترول خوب (HDL) پايين و تريگليسريد بالا نيز ميتوانند سبب افزايش اين ريسك شوند. در اين مطلب از مجله دلتا درباره ۱۱ غذا براي كاهش چربي خون صحبت خواهيم كرد.
مواد غذايي مؤثر در كاهش كلسترول
حبوبات
يك گروه از گياهان شامل لوبياها، نخودفرنگي و عدس، حاوي مقدار بالايي فيبر، مواد معدني و پروتئين هستند. جايگزين كردن اين حبوبات به جاي غلات تصفيهشده و گوشتهاي فرآوريشده، ميتواند ريسك ابتلا به بيماريهاي قلبي را كاهش دهد.
آووكادو
آووكادو يك ميوه استثنايي، سرشار از مواد مغذي مانند اسيدهاي چرب تك غيراشباع (monounsaturated) و فيبر است. موجب كاهش كلسترول LDL و بالا بردن ميزان كلسترول HDL ميشود.
مغزها (خصوصاً بادام و گردو)
مغزها از ديگر غذاهاي خاص اين ليست است. مغزها مقدار زيادي اسيدهاي چرب تك غيراشباع دارند كه بهترين انواع چربي محسوب ميشود. علاوه بر آن گردو داراي اسيد چرب امگا ۳ است كه در سلامت قلب مؤثر است.
ماهيهاي چرب
ماهيهاي چرب از جمله سالمون و خال مخالي، منابع خوبي از اسيد چرب بلند زنجير امگا ۳ هستنند. امگا ۳ سبب بهبود سلامت قلب شده و با افزايش كلسترول خوب HDL سبب كاهش التهاب و ريسك سكته ميشود.
غلات كامل (بهخصوص جو و جودوسر)
تحقيقات ثابت كرده كه مصرف غلات كامل (تصفيه نشده) با كاهش ريسك ابتلا به بيماريهاي قلبي در ارتباط است.
ميوهها
ميوهها ميتوانند به دلايل مختلفي از بهترين انتخابها براي رژيم غذايي سلامت قلب باشند. ميوهها غني از فيبر محلول هستند كه اين ميتواند به كاهش سطح كلسترول كمك كند. يكي از اين فيبرهاي محلول پكتين است كه تا ۱۰٪ كلسترول را كاهش ميدهد و در ميوههايي چون سيب، انگور، مركبات و توتفرنگي يافت ميشود.
شكلات تلخ و كاكائو
كاكائو جز مواد اصلي تشكيلدهنده شكلات تلخ است. طبق مطالعات، كاكائوي شكلات تلخ به دليل وجود فلاونوئيد ميتواند كلسترول LDL را كاهش و كلسترول HDL را افزايش دهد. اگرچه اين موضوع شايد غيرقابل باور به نظر برسد، اما حقيقت دارد.
سير
سير قرنهاست كه به عنوان يك ماده در پخت غذا و به عنوان دارو استفاده ميشود. تركيبات گياهي موجود در سير به كاهش سطح كلسترول كمك ميكند.
چاي سبز
در عين حال كه چاي سبز خيلي مورد توجه قرار ميگيرد، چاي سياه و چاي سفيد هم خواص مشابه دارند و روي سلامتي تأثير دارند.
سبزيجات پهن برگ
از جمله اين سبزيجات، كلم و اسفناج هستند كه حاوي لوتئين و ديگر كاروتنوئيدها است و با كاهش ابتلا به بيماريهاي قلبي در ارتباط هستند.
اين سبزيجات با اتصال به اسيدهاي صفراوي، كلسترول را كاهش ميدهند و موجب ميشوند بدن كلسترول بيشتري را دفع كند.
روغن زيتون خالص
روغن زيتون منبع غني از اسيدهاي چرب تك غيراشباع است كه سبب افزايش كلسترول خوب HDL و كاهش كلسترول بد LDL ميشود.
همچنين بخوانيد:
تقويت عملكرد مغز با پنج ماده غذايي مفيد
درمان دل درد بعد از غذا خوردن با روش هاي گياهي
براي كاهش بيماريهاي قلبي چه غذايي بهتر است؟
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد