همه چيز درباره عفونت ادراري

۱۲ بازديد

بطور كلي دستگاه ادراري به دو قسمت فوقاني و تحتاني تقسيم مي‌شود. اغلب مواقع عفونت ادراري در بخش تحتاني ايجاد شده و در صورت عدم درمان، به بخش فوقاني پيشروي مي‌كند.

عفونت ادرار

عفونت ادراري به معني عفونت در هريك از قسمت‌هاي دستگاه ادراري است و مي‌تواند كليه‌ها، مجاري ادراري و يا مثانه را درگير كند. اين بيماري در ميان افراد مختلف از جمله كودكان و بزرگسالان بسيار رايج است. شناخت علت و علائم اين بيماري در پيشگيري و درمان آن نقش مهمي دارد. هرآنچه لازم است در مورد عفونت ادرار بدانيد را در اين بخش از مجله دلتا بخوانيد.

علت عفونت ادراري

ساختار دستگاه ادراري به گونه‌اي است كه معمولا از ورود باكتري‌هاي مهاجم جلوگيري مي‌كند. اما بعضي وقت‌ها باكتري‌ها از ديوار دفاعي مي‌گذرند و از طريق مجراي ادراري وارد مي‌شوند و پس از آن به سمت مثانه حركت مي‌كنند.

در اين ميان، عواملي هم وجود دارند كه ورود باكتري‌ها را آسان‌تر مي‌كنند. سنگ كليه، پروستات بزرگ‌شده، اختلالات و غيرعادي بودن دستگاه ادراري و همچنين ضعف در سيستم ايمني بدن از عواملي هستند كه خطر اين بيماري را افزايش مي‌دهند.

چرا عفونت ادرار در زنان بيشتر است؟

ساختار بدني زنان و كوتاه بودن مجراي ادرار آن‌ها، باعث شده عفونت ادراري در زنان شايع‌تر از مردان باشد. خيلي از زنان ممكن است چندين بار به اين عفونت مبتلا ‌شوند.

زنان يائسه به دليل اين كه استروژن بدنشان كم‌تر است، بيشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت ادراري بوده يا شدت علائم در آنها بيشتر خواهد بود.

علائم عفونت ادراري

تكرر ادرار از نشانه‌هاي متداول عفونت ادراري است اما گاهي اين بيماري بدون اين كه نشانه‌اي داشته باشد افراد را گرفتار مي‌كند. از ديگر علائم عفونت ادراري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • سوزش ادرار
  • درد لگن در خانم‌ها
  • احساس فوريت در دفع ادرار
  • كم‌حجم شدن ادرار
  • تغيير رنگ و بوي ادرار
  • تكرر ادرار

درمان عفونت ادراري

اهميت درمان

اگر عفونت ادراري را درست و به موقع درمان كنيم برايمان خطر جدي نخواهد داشت. اما در صورتي كه اين بيماري درمان نشود مي‌تواند به عفونتي عود كننده تبديل شود و به تمام مجاري ادرار و كليه‌ها آسيب بزند. درمان نشدن اين بيماري در كودكان خطرناك‌تر است و شدت آسيب به كليه‌ها بيشتر است.

درمان

پزشك با توجه به باكتري‌هاي موجود در ادرار (از طريق كشت ادرار) و سابقه بيماري،‌ نوع آنتي‌بيوتيك و مدت مصرف آن را مشخص مي‌كند.

معمولا چند روز بعد از شروع درمان نشانه‌هاي بيماري از بين مي‌رود. در اين مواقع نبايد بطور خودسرانه مصرف داروها را قطع كرد تا عفونت كاملا ريشه‌كن شود.

پيشنهاد مطالعه: مطلب اين كارها كليه‌تان را نابود مي‌كند! را بخوانيد.

علت عفونت ادراری در بارداری چیست؟

زنان در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی که باعث کند شدن جریان ادرار می شود، مستعد ابتلا به عفونت ادراری هستند. در نتیجه باکتری ها قبل از خارج شدن از بدن، زمان بیشتری برای رشد کردن دارند. همچنین بزرگ شدن رحم و افزایش وزن می تواند جریان ادرار را از مثانه مسدود کند و باعث عفونت شود. بهترین داروهای درمان عفونت ادراری

علائم عفونت ادراری در بارداری چیست؟

علائم شایع عفونت ادراری عبارتند از:

  • درد هنگام دفع ادرار
  • تکرر ادرار
  • درد در ناحیه تحتانی شکم
  • وجود خون در ادرار (هماچوری)
  • کدر شدن یا بدبو بودن ادرار کاندوم زنانه چیست؟

علائم هشدار دهنده

اگر علایمی مانند تب شدید، لرزش یا کمردرد دارید یا به طور کلی احساس بیماری می کنید، حتما به پزشک مراجعه نمایید چون ممکن است به پیلونفریت (عفونت جدی کلیه ها که نیاز به درمان فوری دارد) مبتلا شده باشید.

منبع: بهترین کودک

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.