ميان وعده با توجه به نوع انتخاب ما ميتواند خوب و يا بد باشد. ما ميتوانيم تا وعده غذايي بعدي چيزي نخوريم و گرسنه بمانيم اما از طرف ديگر ميتوانيم با انتخاب يك ميان وعده مناسب، از خوردن لذت ببريم.
احتمالا شما هم وقتي به تماشاي تلويزيون مينشينيد و يا هنگام درس خواندن و كار كردن احساس گرسنگي ميكنيد. اين احساس گرسنگي نيست بلكه نشاندهنده يك احساس نياز به ميانوعده يا حتي نياز به خوردن فقط براي سرگرمي است. در اين مطلب از مجله دلتا به معرفي چند ميان وعده مفيد و مقوي كه در اين شرايط ميتوانيد از آنها استفاده كنيد ميپردازيم.
ميان وعدهها
ما معمولا براي سرگرمي از چيپس، پفك و يا تخمه استفاده ميكنيم كه سرشار از مواد مضر براي بدن هستند. اما خوراكيهاي ديگري هم هستند كه علاوه بر خوشمزه بودن، زياني هم به بدن نميرسانند. برخي از اين خوراكيها در ادامه آمدهاند.
گندمك
كافي است مقداري گندم را بپزيد و پس از خشك شدن در يك تابه با روغن ذرت آن را تفت دهيد. در آخر ميتوانيد كمي عسل به آن اضافه كنيد. تركيب گندمك با شير يك ميانوعده مقوي است.
شاهدانه
شاهدانه سرشار از پروتئين و اسيدهاي چرب ضروري براي بدن است. خوردن شاهدانه تاثير ضدافسردگي دارد و سيستم ايمني بدنتان را هم تقويت ميكند. ضمن آنكه اين دانه خوشمزه در حفظ سلامت پوست و مو هم موثر است.
توت سفيد
توت ميوهاي پرخاصيت و البته پركالري است. توت سفيد سرشار از آهن، پروتئين گياهي و ويتامين C است. ضمن آنكه قند طبيعي آن ضرر ندارد و بخاطر داشتن فيبر، ملين خوبي براي دستگاه گوارش به حساب ميآيد.
كشمش
كشمش سرشار از آهن، پتاسيم، كلسيم و ويتامينهاي گروه B است. كشمش همچنين داراي خواص آنتي اكسيداني است و از تخريب سلولي جلوگيري ميكند. خوردن كشمش استرستان را كم ميكند و براي فعاليتهاي روزانهتان به شما انرژي ميدهد.
سويا
دانه سويا سرشار از كلسيم است و علاوه بر آن به جذب كلسيم هم كمك ميكند. آجيل سويا، بدن شما را در برابر عفونتها مقاوم ميكند و يك خوراكي مقرون به صرفه بشمار ميرود.
كنجد
كنجد سرشار از روي است و شما را از مصرف قرصهاي اين ماده بي نياز ميكند. تركيب كنجد و شاهدانه را حتما امتحان كنيد. تركيب ارده (كنجد ساييده شده) و عسل نيز يك ميانوعده مقوي بشمار ميآيد.
برنجك
برنجك يك ميان وعده مناسب براي بچههاي در سن رشد است. براي درست كردن برنجك چند پيمانه برنج را به مدت چند ساعت خيس كنيد. بعد از خشك شدن بطور كامل، در يك تابه با روغن ذرت آن را كمي تفت دهيد. دانههاي برنجك به همراه گردو ميتواند تركيب خوشمزه و مفيدي باشد.
پيشنهاد مطالعه: مطلب گرسنگي مداوم ناشي از چيست؟ را بخوانيد.