زنگ خطر مصرف زياد اسيد فوليك

۱۰ بازديد

مكمل‌هاي فوليك اسيد هنگامي كه به ميزان دوز تجويز شده مصرف شوند، هيچ عوارض جانبي را ايجاد نخواهند كرد. با اين حال، مصرف ميزان بالاي فوليك اسيد مي‌تواند اثرات منفي در سلامت داشته باشد.

مصرف اسيد فوليك

اسيد فوليك، فرم مصنوعي ويتامين B9 است. هنگامي كه اين ويتامين بطور طبيعي در مواد غذايي ظاهر شود فولات ناميده مي‌شود. اسيد فوليك نقش مهمي در تشكيل سلول و DNA دارد. اما مانند هر ماده خوراكي ديگري مصرف اسيد فوليك هم به صورت بي‌رويه عوارضي در پي دارد. در شناخت اين عوارض با مجله دلتا همراه باشيد.

چگونه اسيد فوليك اضافي ايجاد مي شود؟

لازم است بدانيد درصد بسيار كمي از اسيد فوليكي كه از مكمل‌ها دريافت مي‌كنيد به شكل فعال آن در روده تبديل مي‌شود. اين امر هنگام خوردن غذاهاي حاوي مقدار زياد فولات برعكس است. سطح پايين فولات در خون با مشكلاتي مانند خطر نقص مادرزادي، بيماري‌هاي قلبي، سكته مغزي و حتي برخي سرطان‌ها مرتبط است.

با اين حال، دريافت اسيد فوليك اضافي از مكمل‌ها به سلامتي آسيب مي‌رساند. در ادامه چند عارضه مصرف بيش از حد اسيد فوليك آورده شده است.

كمبود ويتامين B12

مصرف زياد اسيدفوليك ممكن است كمبود ويتامين B12 را پنهان كند. بدن از ويتامين B12 براي ساختن گلبول هاي قرمز خون و عملكرد مناسب قلب و مغز استفاده مي‌كند. كمبود پنهان اين ماده مغذي آسيب جدي در قلب و مغز ايجاد مي‌كند.

مكمل اسيد فوليك

تسريع زوال ذهني مربوط به سن

مصرف بيش از حد اسيد فوليك باعث تسريع روند زوال عقل ناشي از افزايش سن مي‌شود. به ويژه در افرادي كه سطح ويتامين B12 نيز در آنها پايين است.

كند كردن رشد مغزي در كودكان

بسياري از زنان فقط از طريق مواد غذايي، موفق به دريافت مقدار اسيد فوليك كافي نمي‌شوند و در دوران بارداري اغلب بايد ازمكمل‌هاي اسيد فوليك استفاده كنند. مصرف فولات به ميزان كافي در دوران بارداري براي رشد مغز كودك ضروري است. با اين حال، مصرف بيش از حد اين مكمل باعث مقاومت به انسولين و رشد كند مغز در جنين مي‌شود.

احتمال بازگشت مجدد سرطان

قرار گرفتن سلول هاي سالم در معرض سطح كافي اسيد فوليك، از سرطاني شدن آنها محافظت مي‌كند. با اين حال، قرار گرفتن سلول‌هاي سرطاني در معرض ويتامين زياد ممكن است به رشد يا گسترش آنها كمك كند. به خاطر داشته باشيد برعكس مكمل، خوردن مقدار زياد مواد غذايي غني از فولات مانند جگر، عدس، سبوس برنج و اسفناج خطر ابتلا به سرطان را افزايش نمي‌دهد و حتي به كاهش آن نيز كمك مي‌كند.

مقدار توصيه شده

ميزان مصرف روزانه اين ويتامين براي اكثر بزرگسالان ۴۰۰ ميكروگرم است. زنان باردار و شيرده روزانه بايد به ترتيب ۶۰۰ و ۵۰۰ ميكروگرم دريافت كنند.

پيشنهاد مطالعه: مطلب باورهاي اشتباه درباره مكمل ها و ويتامين ها را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.