بسياري از افرادي كه دچار خوردن احساسي هستند، ميخواهند خلا خود را با غذا پر كنند.
افرادي كه دچار پرخوري عصبي هستند، احساسات خود را با روي آوردن به غذا برطرف ميكنند. به عبارت ديگر به دليل مسائل احساسي به خوردن رو ميآورند. با اين حال توصيههايي براي كنترل اين عارضه وجود دارد. با مجله دلتا همراه باشيد.
پرخوري عصبي
- فرق گرسنگي واقعي و احساسي را تشخيص دهيد
گرسنگي احساسي ميتواند ناگهان يا در اثر چند موضوع استرسزا ايجاد شود يعني زماني كه نشانههاي گرسنگي را نداريد و بدون فكر شروع به خوردن ميكنيد.
- حسهاي مختلف را بشناسيد
يكي از دلايل اين نوع خوردن ممكن است عصباني شدن از چيزي باشد و اين كه به دنبال آرامش در غذا باشيد. ممكن است عصرها يعني زماني كه احتمال بودن با سايرين كمتر است، بيشتر احساس تنهايي كنيد و با اين بهانه كه غذا آرامش بخش است به آن روي بياوريد. بسياري از افرادي كه دچار خوردن احساسي هستند، ميخواهند خلا خود را با غذا پر كنند. ترس و ترديد از ديگر عوامل پرخوري است.
- غذايي كه ميخوريد و حسي كه داريد را يادداشت كنيد
احساسهاي ناخوشايند خود را مشخص كنيد و ياد بگيريد قبل از روي آوردن به غذا به عنوان منبع آرامش، چطور با احساسات مختلف مقابله كنيد.
- ورزش كنيد
فقط ۱۰ دقيقه پيادهروي هنگام احساس گشنگي، باعث كاهش ميزان استرس شده و ميل به خوردن را كاهش ميدهد. ورزش به دليل آزاد شدن اندورفين، خلق و خوي را تغيير ميدهد.
- به طبيعت پناه ببريد
دسترسي به محيطھاي طبيعي و سرسبز اثر فوق العادهاي بر كاھش استرس و كاھش مقدار كورتيزول خون دارد.
- غذاهاي ضد التهاب بخوريد
روزانه ٩ واحد ميوه و سبزي و در ھفته ٢ تا ٣ واحد ماھيھاي روغني مصرف كنيد. ھمچنين، از مواد غذايي غني از فيبر مثل لوبيا و مغزھا استفاده كنيد. به علاوه، بسيار مھم است كه از مصرف مواد غذايي التھاب زا مثل چربيھاي ترانس، الكل، غلات تصفيه شده و فرآوري شده و مملو از شكر و شيريني، پرھيز كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي مطالعه مطلب «گوش درد و درمان خانگي آن!» مجله سلامتي دلتا را دنبال كنيد.
همچنين بخوانيد:
در طول روز دچار كمبود انرژي ميشويد؟
چگونه از پرخوري عصبي جلوگيري كنيم؟
خوردنيهاي سرطانزا را بشناسيد!
با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد